Opšta bolnica u Bijelom Polju dobija uskoro aparat za talasno razbijanje kamena u bubregu

Prvi čovjek ove zdravstvene ustanove dr Kenan Erović ističe da je dosad bilo oko 88.000 eura donacija u opremi i građevinskim radovima, i da su pomoć pružali Bjelopoljci, ali i iseljenici koji žive u inostranstvu

U proteklih pet mjeseci u Opštoj bolnici u Bijelom Polju odrađen je veliki dio posla. Pri kraju je rekonstrukcija hirurške, ginekološke i urološke ambulante, završili smo sve holove, napravili novu garažu, a u izradi je centralni hol. Takođe, planirano je da se urade čekaonice ispred Urgentnog bloka i ostalih ambulanti, kaže prvi čovjek ove zdravstvene ustanove dr Kenan Erović, koji je za kratko vrijeme uradio veliki posao.

image

dr Kenan Erović-Milovan Novović

Ističe da je dosad bilo oko 88.000 eura donacija u opremi i građevinskim radovima, i da su pomoć pružali Bjelopoljci, ali i iseljenici koji žive u inostranstvu.

Kompletan tim ljekara

Dr Erović naglašava da su u poslednjih pet mjeseci omogućili šest specijalizacija i pet subspecijalizacija, imaju i oko 70 ljekara specijalista.

– Od 1. januara do danas u Bijelom Polju je odrađeno ukupno 800 operacija, a u Beranama 820, a ako se uzme u obzir da njima gravitira toliki broj opština, a nama samo Mojoovac, to je zavidan broj. Imamo u planu da se kolege ginekolozi osposobe za laporoskopsku hirurgiju i to dovođenjem stručnjaka popit našeg Bjelopoljca Joca Rudića. Dovodimo i dječjeg epipileptikologa, endokrinologa i kardiologa. Prvi put imamo pedrijatrijska dežurstva, a uvešćemo i ginekološka i radiološka. Dakle, imamo kompeltan tim ljekara koji će u svakom trenutku moći da odgovori zadatku – kazao je dr Erović.

– Planiramo da završimo idejno rješenje za rekonstrukciju Internog odjeljenja kao i adaptaciju Dečjeg odjeljenja. Kad je riječ o adaptaciji internog odjeljenja bilo je planirano da se radi u zelenom parku, što bi koštalo oko četiri miliona eura, a kako imamo prostor od 1.700 kvadrata, prema proračunima građevinara, to bi koštalo oko 800.000 eura, idejno rješenje radi ineženjer Nedzad Mekić – kazao je dr Erović, dodajući da je u planu još jedna donacija KCCG – ESWL aparat za talasno razbijanje kamena u bubrugu, metoda koja se trenutno radili samo u Kliničkom centru i u privatnoj klinici Kodra.

– Oni će nam ustupiti aparat, koji su dosad koristili, jer su dobili novi, a naši ljekari Miladinović i Nasufović će raditi operacije razbijanja kamena u bubregu – pojasnio je on.

Planirano je da se u prizemlju izgradi nova kuhinja, a tu je planirana i ambulanta za dijalizu i internističke ambulante. Interno odjeljenje sa neurologijom bilo bi na prvom spratu.

 

 

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor