Oko 70 inspektora kontroliše poštovanje mjera

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani rekao je da su njihove inspekcije pojačano prisutne na terenu od početka pandemije, te da koliko su inspektori bili posvećeni kontroli epidemioloških mjera, govori podatak da su samo od jula do sada izvršili oko 19.000 kontrola.

U ovom periodu, kako navodi za Dan, zbog kršenja mjera izrečene su 153 kazne u visini od 130.000 eura, a pokrenuto 16 prekršajnih postupaka za veće prekršaje.

„Oko 70 inspektora iz pet inspekcija (Tržišne, Zdravstveno-sanitarne, Turističke, Inspekcije rada i Inspekcije za igru na sreću) kontroliše poštovanje epidemioloških mjera. Sigurno bi bilo optimalno da se broj inspektora poveća, ali je i dalje problem preopterećenosti u odnosu na opseg ostalih djelatnosti koje kontrolišemo u okviru naše 22 inspekcije“, kazao je Harasani.

Komentarišući navode da su inspektori često na meti kritika da selektivno postupaju, Harasani tvrdi da su inspekcije u svom radu vođene principom jednakosti i nepristrasnosti.

U slučaju da se utvrdi suprotno, svi podliježu jednakoj odgovornosti, te se, kaže, ne smije imati selektivan pristup u radu, niti dozvoliti nejednako postupanje prema subjektima nadzora.

Izvor:KODEX.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor