OKF U SARADNJI SA PORTALOM ANTENA M NAGRAĐUJE ČITAOCE

Otvoreni kulturni forum sa Cetinja u saradnji sa portalom Antena M, svakog mjeseca poklanja šest knjiga iz sopstvene bogate i jedinstvene izdavačke djelatnosti. Nova svjetska i domaća literatura koju OKF objavljuje, biće dostupna fejsbuk prijateljima koji odgovore tačno na postavljeno pitanje, svakog mjeseca na fejsbuk stranici: www.facebook.com/okf.cetinje/

Prva tri čitaoca koja odgovore na pitanje dobiće knjigu. Više o nagradnoj igri na protalima: www.antenam.net i www.okf-cetinje.org

Knjiga koju poklanjamo u junu je antologija portugalske poezije “Portugalska pjesnička avantura”.

Knjiga “Portugalska pjesnička avantura”, izbor iz savremene poezije Portugala, u prijevodu Tanje Tarbuk, objavljena je u izdanju OKF-a. Izdavač knjige je Milorad Popović, knjigu je uredila Dragana Tripković, a knjigu je likovno opremila Suzana Pajović. U predgovoru za knjigu Tanja Tarbuk kaže da su se Portugalci, među svim oblicima duhovnog stvaralaštva, oduvijek najbolje isticali u poeziji. Njihova pjesnička tradicija polazi još od davnih srednjovjekovnih cantares, doba kada se mnogi iberski trubaduri služe portugalskim jezikom.

Nagradna igra pokrenuta je iz uvjerenja da su dobra književnost i umjetnost osnov svakog naprednog društva, te da zbliži knjige i njihovu publiku u Crnoj Gori. Želimo da pomognemo svakom zainteresovanom čitaocu da napravi biblioteku u kući, i time, kako je zapisao Ciceron, podari joj dušu.

Otvoreni kulturni forum (OKF) je osnovan 2001. godine u Cetinju. Ideja o osnivanju nevladine kulturne organizacije na Cetinju nastala je u maju 2000. godine, kada je “Grupa 99” gostovala u Crnoj Gori. Intelektualci i pisci iz bivših jugoslovenskih republika bili su impresionirani kulturnom baštinom i ambijentom Cetinja i jednodušno su se saglasili da bi ovaj grad mogao biti idealno mjesto susreta pisaca i kulturnih djelatnika iz regiona. Uz Milorada Popovića, suosnivači OKF-a su poznati izdavač, publicista i prevodilac iz Zagreba, Nenad Popović, i ugledni sarajevski pisac Ivan Lovrenović. Od afirmisanih crnogorskih stvaralaca u programima OKF-a, prije svega u okviru redakcije časopisa Ars, najrenomiranije književne publikacije u Crnoj Gori, angažovani su Andrej Nikolaidis, Miljenko Jergović, Dragana Tripković, Vasko Raičević, Ethem Mandić i drugi.

OKF u svom djelovanju ima dva prioriteta: misiju promovisanja i unapređenja kulturnog života na Cetinju i u Crnoj Gori i inteziviranje kulturne saradnje među piscima, izdavačima, kulturnim publikacijama sa prostora bivše Jugoslavije i šireg balkanskog regiona, Evrope i svijeta.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor