Ojačati privrednu saradnje CG i Harkova

Postoji značajan prostor za unapređenje partnerstava između biznis zajednica Crne Gore i Ukrajine, a naročito Harkova koji je grad-pobratim Prijestonice Cetinje, ocijenjeno je tokom susreta zamjenika gradonačelnika Harkova Novaka Oleksandra sa potpredsjednikom Privredne komore Crne Gore (PKCG) Pavlom Radovanovićem.

Naime, delegacija drugog po veličini ukrajinskog grada Harkova posjetila je Privrednu komoru Crne Gore, gdje se razgovaralo o mogućnostima snaženja ekonomske saradnje.

„Privredna komora Crne Gore je najbolja adresa ako želite da razgovarate o unapređenju privredne saradnje, jer obuhvata cjelokupnu poslovnu zajednicu naše zemlje. Raduje nas ‘pobratimstvo’ Harkova i Cetinja. S obzirom na važnost Prijestonice za Crnu Goru, može se reći da je Harkov tako ‘pobratim’ cijele naše države“,  ocijenio je Radovanović.

On je apostrofirao veoma dobru saradnju privrednih komora Crne Gore i Ukrajine, kako bilateralnu tako i u okviru EUROCHAMBRES-a. Izrazio očekivanje da će komore, čim epidemiološke prilike dozvole, realizovati planirani forum privrednika dvije države sa prezentacijom njihovih ekonomskih i prirodnih potencijala, te bilateralnim razgovorima predstavnika kompanija.

Zamjenik gradonačelnika Harkova ističe da je fokus zalaganja uprave tog grada, jednog od najvećih industrijskih i kulturnih centara države, podrška preduzetništvu i njegovom daljem razvoju.

Posebno je istakao olakšice koje je Harkov pružio djelatnostima pogođenim pandemijom.

„Želimo da podignemo ekonomsku saradnju sa Crnom Gorom na viši nivo. Jedan od naših prioriteta je turizam. Ove godine, više od 30.000 turista iz Harkova je posjetilo Crnu Goru, ali želimo takođe da privučemo crnogorske turiste u naš grad“, kazao je Oleksandr, navodeći brojne znamenitosti koje posjetioci mogu vidjeti u Harkovu, jednom od univerzitetskih centara Ukrajine.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor