Ogromno interesovanje Rusa za Crnu Goru

Za Crnu Goru tokom predstojeće ljetnje turističke sezone vlada ogromno interesovanje ruskih turoperatora i kompanija, saopštila je Ivana Đurović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja. Kaže da je više nego ikad uvjerena da će Crna Gora ostvariti 60 do 65 odsto prometa iz rekordne 2019. godine.

Ona je gostujući u Jutarnjem programu RTCG saopštila kako očekuje da se uskoro obnove direktni letovi između Crne Gore i Rusije, te da ruske aviokompanije u kontinuitetu posljednjih mjeseci dobijaju tehničke dozvole za letove.

„Nadam se da će želja ruske turističke privrede i ruskih građana uticati na to da se na sljedećem sastanku u toj zemlji donese odluka da se obnovi aviolinija sa Crnom Gorom“, kazala je Đurović.

Kazala je da oko 30-ak aviokompanija sada realizuje letove prema Tivtu, a 15-ak prema podgoričkoj vazdušnoj luci.

„Taj broj će svakako biti veći. Svjedoci smo da ove godine aviokompanije malo kasnije potvrđuju najave aerodromima. Mogu da izrazim zadovoljstvo zbog početka rada nove nacionalne aviokompanije Air Montenegro“, istakla je Đurović.

Turisti sa tržišta Zapadne Evrope su, kaže Đurović, malo oprezniji, ali se očekuje njihova dobra posjeta tokom jula i avgusta: „Grupe Francuza su već u Crnoj Gori, počeli su da stižu sa grupama poljskih građana pa i sa te strane možemo biti zadovoljni“.

Đurović kaže da su fokusirani na tržište regiona i zemalja Istočne Evrope.

Očekivanja su velika i od nacionalnog avioprevoznika, kaže Đurović, i napominje da će već danas na tivatskom aerodromu biti odrađene dvije rotacije Er Montenegra, navodeći da će se uskoro pridružiti i drugi avion u floti.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor