Ogroman peh: Naš supertalentovani košarkaš slomio nogu

Jovan Kljajić (16), jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi, doživio je težu povredu na kampu “Košarka bez granica” u Beogradu.

Zbog preloma noge, crnogorskog beka i člana evroligaša Gran Kanarije čeka duža pauza. Jasna prognoza oporavka biće poznata narednih dana.

Iza Kljajića su ovog ljeta vrhunski nastupi na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Argentini i Evropskom prvenstvu za juniore, do 18 godina. Podgoričanin je dokazao da je izuzetno raznovrstan i inteligentan igrač, sposoban da predvodi timove u starijem uzrastu na visokom nivou.

Jovan je prošlog ljeta osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, tako da posljednje dvije godine praktično nije imao priliku za nešto duži odmor. Dužu pauzu će tako iskoristiti za odmor, oporavak i individualni rad.

U brojnim analizama američkih skauta, Kljajića svrstavaju kao budućeg pika u prvoj polovini prve runde NBA drafta. Na kampu “Košarka bez granica dobio je ovih dana poziv da nastupa sa našim talentima iz njegove generacije, Vlahovićem i Tomaševićem.

Bila je to prilika za rad sa brojnim bivšim i sadašnjim NBA zvijezdama, među kojima je i naš Nikola Vučević. Prelom noge desio se u banalnoj situaciji, a za Jovana će biti dodatno i važno iskustvo na putu ka stasavanju u vrhunskog igrača.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor