Održana Završna konferencija projekta,,Žene sa sjevera tradicijom u budućnost“

Nevladina organizacija, , Euromost“ danas je održala završnu konferenciju projekta pod nazivom, , Žene sa sjevera tradicijom u budućnost“.
Euromos je kroz današnju konferenciju upoznali javnost sa rezultatima projekta gdje su naveli  da je kroz projekat uspješno prošlo 12 žena sa ruralnog područja, iz mjesnih zajednica Kanja, Potkrajaca, Kukulja, Lahova, sa kojim su kroz šest mjeseci organizovali radionice o organskoj proizvodnji.
Nakon realizovanih radionica, nevladina organizacija , , Euromost“ je potpisala sa pet žena sporazum o korišćenju narednih 5.godina, 5 plastenika sa kompletnom opremom i pet godina garancijom, koji su montirani u mjestima gdje žive.
Sporazum je predvideo, naveli su u ovoj organizaciji, da u slučaju u periodu od 5.godina ne budu koristile plastenik, isti će se dodijeliti drugim korisnicama, koje su prošle radionice.
Kako ste i upoznati navode u Euromost čitava realizacija projekta je ispraćena kroz snimanje gdje smo Vam danas kroz konferenciju prikazali rezultate projekta.
Projekat je trajao šest mjeseci,on se danas sa ovom konferencijom završava.
Projekat se realizuje kroz oblast rodne ravnopravnosti i ima za cilj ekonomsko osnaživanje žena na sjeveru.
Projekat finansira Ministarstvo pravde, za ljudska i manjinska prava kroz raspodjelu sredstava programima NVO.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor