Održana panel diskusija povodom Venecijanskog bijenala arhitekture

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je održana panel diskusija povodom raspisanog međunarodnog konkursa za koncept i sadržaj crnogorske postavke na 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji.
 

„Cilj i namjera današnjeg susreta bili su ostvarivanje dijaloga i razmjene mišljenja pri čemu se nastojalo odgovoriti na pitanja zainteresovanih i pružiti dodatna pojašnjenja koja se tiču učešća na konkursu koji je objavljen 19. januara ove godine“, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Diskusiju su vodili komesar dr Dušan Vuksanović glavni državni arhitekta i kustos dr Sonja Radović Jelovac.

Kako je kazala kustos Sonja Radović Jelovac, konkurs se odnosi najviše na samu ideju i na koncept koji će se kasnije materijalizovati u izložbu. „Projekat podrazumijeva istraživačku platformu,odnosno istraživački okvir te će biti neophodno da autor pobjedničkog rješenja aktivno učestvuje u cijelom procesu istraživanja. Pobijediće najbolja ideja i onog trenutka kada se proglasi autor, on ulazi u aktivan proces istraživanja koji će trajati od dana proglašenja pobjede do kraja trajanja Bijenala“, navela je Radović Jelovac. Istakla je da ovo predstavlja jedan kolaborativni pristup gdje će biti prilike za diskusiju o procesu i različitim pristupima odgovora na postavljenu temu Bijenala.

Tema ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala arhitekture koje će trajati od 25. maja do 25. novembra je „Slobodni prostor“(Freespace).

Izvor: Portal Analitika
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor