Održana auto trka „Pljevlja 2021“

U Pljevljima je danas u 12 časova na stazi Dajevića han – Rudnica počela 12. brdska auto trka „Pljevlja 2021“.
Organizator ove atraktivne spotske manifestacije je Auto-moto sportski klub „AP sport Pljevlja“, a pokrovitelj takmičenja je, kao i svih godina unazad, Opština Pljevlja.

Brdska auto trka i ove godine ima međunarodni karakter i boduje se za šampionat centralno-evropske zone u kome učestvuju vozači iz 14 zemalja, prvenstvo Crne Gore i Kup Pljevalja – memorijal ”Vaso Živković”.

Trka broji 50 učesnika, ove godine konkurencija je dosta jaka, a učešće su uzeli takmičari iz Poljske,Slovačke, Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, sa Kosova i Crne Gore.

Prema riječima organizatora takmičenja, bezbjednost učesnika i gledalaca je na prvom mjestu, a staza, dugačka četiri kilometra i 600 metara je procijenjena kao jedna od najbezbjednijih.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović svečano je otvorio takmičenje, podsjetio na atraktivnost manifestacije koja dugi niz godina okuplja veliki broj inostranih i domaćih majstora sportske vožnje.

„Jedna od najatraktivnijih brdskih auto staza u regionu, Dajevića Han – Rudnica danas je dvanaesti put poprište borbi sa vremenom hrabrih takmičara za šampionat CEZ-a, prvenstvo Auto i karting saveza Crne Gore i Kup Pljevalja Memorijal „Vaso Živković“. Sticajem okolnosti svih proteklih 12 godina sam u raznim ulogama prisutan na ovoj stazi i znam koliko je ovih četiri hiljade i 600 metara magistralnog puta jak magnet za zaljubljenike u jedan od najopasnijih i najatraktivnijih sportova. Koristim priliku da posebno pozdravim organizatore iz „AP Sporta“ koji su prethodnih godinu dana svojim volonterizmom i ljubavlju prema ovom adrenalinskom sportu pripremili sve da danas uživamo“, istakao je Golubović i poželio takmičarima još mnogo trka, pobjeda i najboljih rezultata, uz nezaobilaznu brigu o svojoj i bezbjednosti gledalaca.

Manifestaciju je prisustvom i obraćanjem uveličao i delegat FIA CEZ (centralno – evropske zone) Mario Walter Oliva.

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor