Odluka o VMŠ 18. avgusta

Sjednica Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG) na kojoj će se konačno riješiti pitanje upisa brucoša na Visoku medicinsku školu u Beranama zakazana je za 18. avgust, saznaje Pobjeda.

Premijer Duško Marković prihvatio je ove sedmice prijedlog Studentskog parlamenta UCG da se upis studenata obavi u Beranama, a da se nastava dijelom odvija u Podgorici.

Članovi Upravnog odbora 18. avgusta raspravljaće o tom rješenju, a Vlada je u ovom tijelu obezbijedila većinu za svoj prijedlog. Studenti su se u ponedjeljak sastali sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem i od njega dobili garanciju da će Vlada obezbijediti svu potrebnu finansijsku podršku za studente koji budu pohađali dio nastave u Podgorici.

Pobjedin sagovornik sa UCG, međutim, kaže da je ovakvo rješenje „samo trik“.

„Ako se brucoši upišu u Beranama, a ne u Podgorici što je zahtjev UCG, oni se onda školuju po programu te škole i nema nikakve dodatne nastave ili slično u glavnom gradu. Nije moguće miksovati programe. To je trik“, kazao je on.

Univerzitet Crne Gore ne prihvata odluku Vlade da se brucoši upišu u Beranama, jer smatra da njihove diplome ne bi bile validne iz razloga što je taj program akreditovan u Podgorici.

Rektorka Radmila Vojvodić ranije je zatražila i ostavku ministra prosvjete Damira Šehovića zato što je nedavno izdao licencu za Visoku medicinsku školu u Beranama.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor