Odlazak u Jablonec potez karijere Vladimira Jovovića

Prvog dana avgusta Vladimir Jovović došao je u Jablonec, gdje je dobio novu šansu nakon “lutanja” u Zvezdi, da ponovo zakorači ka fudbalskim zvijezdama. U Češku je stigao mimo, bez posebne pompe, a sada u finišu sezone izrastao je u heroja, zahvaljujući čijim majstorijama i evrogolovima nikad jače živi san o Evropi.“Osjećam se odlično. Zaista sam u dobroj formi, sve se nekako poklopilo, dobre partije ekipe, stigli su i moji golovi i asistencije, stvarno sam prezadovoljan vidno raspoložen”, kazao je na početku razgovora za Arenu Vladimir Jovović.

Jovović je nakon raskida ugovora sa Crvenom zvezdom, koja gaje slala na pozajmice u OFK Beograd, Napredak i Spartak, došao u klub koji je prošle sezone bio osmi u Češkoj i koji je želio iskorak.

“Konačno sam odradio pripreme bez povreda, bez problema i za razliku od ranije, imao sam tu sreću da sam došao u klub u kojem imam mogućnost da se borim za mjesto u timu. Nijesambio u situaciji da razmišljam umjesto o treningu gdje ću biti ustupljen, da time opterećujem glavu, već sam bio fokusiran na rad. Sve to dalo je rezultate”, dodao je Jovović.

Dijete Sutjeske, sa kojom je dva puta bio šampion Crne Gore, postao je jedan od najstandardnijih igrača, a na 20 utakmica čak 17 puta bio je starter. Mladi Nikšićanin, iako vezista, postigao je sedam golova, od čega tri na posljednja četiri meča. Ono što je interesantno, uglavnom su to bili “projektili” ili ,,bombe” iz slobodnjaka.

“Bez poraza smo u drugom dijelu, imao sam tu sreću da sam na nekim bitnim mečevima iskočio kao pojedinac. Golovi mi mnogo znače, a nekako sam takve sreće da ne mogu da postignem gol iz odbitka ili da loptu samo uguram u mrežu, nego to mora da bude nešto posebno”, kroz osmijeh ističe dvadesettrogodišnji crnogorski reprezentativac.

Jablonec je u 2018. godini bez poraza šest vezanih pobjeda i dva remija, te prolaz u Kupu, potvrda su dobre forme, ali i nagovještaj da se može do Evrope. Trenutno je peti, ima bod manje od Sigme, sa kojom je remizirao minulog vikenda, i Libereca koji su u evropskoj zoni.

“Cilj je bio da pokušamo da napravimo nešto u Kupu, ali kako smo iz utakmice u utakmicu gradili uspjeh, došli smo do pozicije da možemo Evropu da izborimo i kroz ligu. Šteta što nijesmo slavili na posljednjem meču, jer smo imali nekoliko zicera. Ali, naredne dvije sedmice odrediće sudbinu Jabloneca jer imamo mečeve protiv Sparte i Libereca, kao i polufinale Kupa”, istakao je Jovović.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor