Odbor za izbor i imenovanja izabrao nove članove Savjeta Radija Bijelo Polje

Odbor za izbor i imenovanja izabrao nove članove Savjeta Radija Bijelo Polje, na osnovu liste kandidata koji su predloženi za članove ovog Savjeta.

Kao što se vidi na spisak izabranih nije prošao ni jedan član Savjeta koji je obavljao tu dužnost u prošlom sazivu i pored toga što su predlagani kroz obadva javna poziva.

Kako Portal sjevercg saznaje sa Savjet Radija su izabrani: Iz oblasti kulture i sporta Sead Numanović profesor fizičke kulture koga su predložili, JU „Centar za sport i rekreaciju“, KK  Jedinstvo 1950, FK  Omladinac, FK  Jedinstvo.

Iz oblasti obrazovanja Bojana  Brajić, master akademske studije drugog stetepna na studijskom programu Geografije, Predlagač: JU „Srednja  Elektro –Ekonomska škola“  Bijelo Polje.

Ispred Nvo iz oblasti medija i one koje se bave ljudskim pravima, emancipacijom žena, obrazovanjem, ekologijom, i umjetnošću Zdravko  Janjušević, menadžer-smjer Poslovni manadžment, predlagač NVO „Bjelopoljski savez nevladinih organizacija, NVO „Dječiji savez Bijelo Polje“, NVO „Eko pokret Bijelo Polje, NVO „Udruženje za zaštitu prava radnika i nezaposlenih lica Opštine Bijelo Polje“, NVO „Evropski omladinski centar Crne Gore“, NVO „Udruženje za razvoj civilnog društva“, NVO „Sportska školica Agoge“, NVO „Sos telefon za žene i djecu žrtve nasilja Bijelo Polje“, NVO „Forum za društveno ekonomski i nacionalni status i položaj Muslimana“, NVO „Bjelopoljski demokratski centar“.

Ispred NVO koje se bave zašitom prava osoba sa invaliditetom, udruženja penzionera, mladih, Blagoje  Vujisić, profesor ruskog jezika i književnosti, predlagač NVO „Multimedijal  Montenegro.

Ispred Mjesnih zajednica Mehmed  Suljević,diplomirani likovni umjetnik, predlagač  MZ Lipnica, MZ Pruška.

Podsjećamo ovo je treći put da se biraju članovi Savjeta Radija Bijelo Polje, Upravni sud je poništio prvi javni poziv i Odluku Skupštine Bijelo Polje, a na osnovu tužbe koju je protiv nezakonite Odluke podnijela ovom sudu NVO,,Euromost”. Drugi put je Odbor za izbor i imenovanje poništio javni poziv, zbog kako su tada naveli, ne ispunjavanja uslova jednog broja predloženih članova.

Ovaj poslednji izbor Odbora za izbor i imenovanja ide u Lokalnom parlamentu, gdje će odbornici glasati o ovom predlogu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor