Odbojkaš Jovan Delić proglašen za najboljeg sportistu Bijelog Polja za 2017. godinu

Odbojkaš Jovan Delić, član Jedinstvo Bemaksa, proglašen je za najboljeg sportistu Bijelog Polja za 2017. godinu.

            Njegov klub Jedinstvo Bemaks proglašen je za najbiolji sportski kolektiv, a najbolji mladi sportista je Marko Kljajević, član Kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore. To je odlučilo Udruženje sportksih novinara Bijelog Pollja i Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju.

Predsjednik Udruženja sportskih novinara Bijelo Polje Milovan Novović kazao je da je Delić je član Jedinstvo Bemaksa koje je osvajač duple krune.

Pobjednici su Prvenstva i Kupa Crne Gore. On je od strane OSCG proglašen i za najboljeg odbojkaša Crne Gore u prošloj godini. Jedinstvo Bemaks je najbolji klub, koji je nakon osvajanja duple krune bio učesnik Lige šampiona i CEV Kupa-kaže Novović, dodajući da je najbolji mladi sportsita košarkaš Marko Kljajević, nekadašnji član Centra, danas beogradske Mege, igrajući za Kadetsku reprezentaciju Crne Gore, sa kojom je osvojio srebro na EP održanom u Podgorici.

Među sportistima koji su obilježili prošlu godinu su Arso Leković, košarkaš Jedinstva 1950, Miloš Joksimović, golam FK Jedinstvo, Edin Erović i Risto Drobnjak, atletičari Jedinstva, kao i Branko Cubović, stonoteniser Indeksa.

Svoje mjesto među istaknutim sportisttima našli su i Strahinja Kuburović, odbojkaš Jedinstvo Bemaksa, rukometaš Jedinstva Slobodan Zonjić, bokser Feniksa Hamza Smakić, kao i Aleksandar -Saša Obradović, član Futsal kluba Jedinstvo i Bojan Vučković šahista Rokade-obrazložio je odluku Novović, dodajući da su izabrani i najperspektivniji sportisti grada u prošloj godini.

To su fudbaler Jedinstva Milosav Perošević, bokser Bijelog Polja Filip Božović, Almin Ljušković, dzudista Favorita, kao i Elvin Čoković, stonoteniser Jedinstva. Tu su i Aleksandar Bošković biciklista Ciklomonta, Kristina Milićević, dzudistkinja Jedinstva, Marija Baošić košarkašica Jedinstva, Vasilije Vučinić, košarkaš Jedinstva, Nikola Jelić, rukometaš Jedinstva i Mileta Bošković, košarkaš Centra-kazao je Novović.

Specijalno priznanje dodijeljeno je Nikoli Rakonjcu, nekadašnjem rukometašu i sudiji, danas delegati i instruktoru, za reprezentovanje bjelopoljskog i crnogorskog sporta na međunarodnim takmičenjima. Svečanost na kojoj će biti organizovano uručenje nagrada najuspješnijim sportistima biće organizovano do kraja mjeseca u svečanoj sali SO Bijelo Polje, zaključio je Novović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor