Odbojkaš Jovan Delić najbolji sportista Bijelog Polja

U obrazloženju odluke stoji da je Delić član kluba koji je osvajač duple krune, prvenstva i Kupa Crne Gore.

FOTO: FILIP ROGANOVIĆ

Odbojkaš Jedinstvo Bemaxa Jovan Delić proglašen je za najboljeg sportistu Bijelog Polja za 2017. godinu, a njegov klub Jedinstvo Bemax za nabolji sportski kolektiv, dok je najbolji mladi sportista Marko Kljajević, član Kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore”, odluka je Udruženja sportskih novinara na čijem čelu je novinar Milovan Novović i JU Centar za sport i rekreaciju, čji je direktor Damjan Knežević.

U obrazloženju odluke stoji da je Delić član kluba koji je osvajač duple krune, prvenstva i Kupa Crne Gore.

“U prošloj godini Delić je proglašen za najboljeg odbojkaša od strane OSCG. Jedinstvo Bemax je najbolji klub, koji je nakon osvajanja duple krune bio učesnik Lige šampiona i CEV Kupa”, kazao je Novović.

Osvrćući se na košarkaša Kljajevića, Novović je istakao da je on nekadašnji član Centra, danas beogradske Mege, igrajući za kadetsku reprezentaciju Crne Gore, sa kojom je osvojio srebro na EP održanom u Podgorici.

Novović je naveo da su među sportistima koji su obilježili prošlu godinu Arso Leković, košarkaš Jedinstva 1950, Miloš Joksimović, golman FK Jedinstvo, Edin Erović i Risto Drobnjak, atletičari Jedinstva, kao i Branko Cubović, stonoteniser Indeksa.

“Među istaknutim sportistima su i Strahinja Kuburović, odbojkaš Jedinstvo Bemaxa, rukometaš Jedinstva Slobodan Zonjić, bokser Feniksa Hamza Smakić, kao i Aleksandar-Saša Obradović, član Futsal kluba Jedinstvo te Bojan Vučković šahista Rokade“, obrazložio je odluku Novović.

Najperspektivniji sportisti u prošloj godini su fudbaler Jedinstva Milosav Perošević, bokser Bijelog Polja Filip Božović, Almin Ljušković, dzudista Favorita, kao i Elvin Čoković, stonoteniser Jedinstva. Uz njih tu su i Aleksandar Bošković, biciklista Ciklomonta, Kristina Milićević, dzudistkinja Jedinstva, Marija Baošić košarkašica Jedinstva, Vasilije Vučinić, košarkaš Jedinstva, Nikola Jelić, rukometaš Jedinstva i Mileta Bošković, košarkaš Centra“, kazao je Novović.

Specijalno priznanje dodijeljeno je Nikoli Rakonjcu, nekadašnjem rukometašu i sudiji, danas delegatu i instruktoru, za reprezentovanje bjelopoljskog i crnogorskog sporta na međunarodnim takmičenjima.

Nagrade najboljim sportistima će biti uručene do kraja mjeseca u svečanoj sali SO Bijelo Polje.

Izvor: VIjesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor