Odbijena žalba advokata, milijarder ostaje u pritvoru

Viši sud u Podgorici danas je odbio kao neosnovanu žalbu advokata i odlučio da azerbejdžanski milijarder T.I. ostane u ekstradicionom pritvoru.

Milijarder je uhapšen 1. oktobra u Podgorici, po potjernici koju je za njim raspisala Rusija, zbog čega mu je određen ekstradicioni pritvor.

Kako je medijima prije dva dana izjavio njegov advokat Miloš Vuksanović, T.I. tvrdi da nema nikakve veze sa ubistvom dvojice privrednika u Moskvi i da je ruska potjernica raspisana za njim proizvod političkog i ekonomskog progona vlasti Ruske Federacije.

Vuksanović nije mogao da potvrdi da li je osumnjičeni na ruskoj potjernici zbog navodne organizacije ubistava dvojice preduzetnika u Moskvi – Vladimira Savkina i Jurija Brileva, kako su izvijestili lokalni mediji.

On je rekao da je T.I. ranije zatražio azil u Crnoj Gori i zaštitu od, kako tvrdi, progona ruskih vlasti.

„Taj postupak pred crnogorskim organima je u toku a sada imamo i drugi u vezi sa zahtjevom Rusije za ekstradiciju. Podsjećam da je moj klijent od države Crne Gore zatražio zaštitu i da sada paralelno imamo dva postupka. Videćemo kako će se sve okončati“, rekao je Vuksanović.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović je osumnjičenom odredio ekstradicioni pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor