Search
Close this search box.

Od mosta kod Milet bašte, pa čitavom dužinom toka, Breznica ponovo pretvorena u smetlište

Iako je nedavno od strane radnika „Zelenila“ i „Komunalnih usluga“ izvršeno kompletno čišćenje korita rijeke Breznice od mosta kod Milet bašte, pa do Kamenog mosta u ulici Volođinoj, za kratko vrijeme Breznica je pretvorena u pravo smetlište.

Breznica je posebno puna kesa sa smećem i raznog drugog otpada u užoj gradskoj zoni. Očigledno je da je postala navika da pojedini neodgovorni građani po navici umjesto u kontejnere smeće bacaju u rijeku.Pored kesa, u rijeci su i plastične i drvene gajbe , kartonske kutije,otpad od čišćenja vrtova,pa čak i jedan jastuk.

Apeli nadležnih da se poštuju komunalni propisi o propisnom odlaganju smeća, očigledno ne daju rezultate, pa bi Komunalna policija u gradu trebala više pažnje posvetiti ovom komunalnom i ekološkom problemu.

Još je gora situacija od Kamenog mosta u Volođinoj ulici, jer je od tog mosta pa do ušća Breznice u Ćehotinu, rijeka pored smeća puna i fekalija koje se u rijeku ulivaju kod Kamenog mosta. Breznica je od tog mjesta pa do ušća mrtva rijeka.

Iako su više puta ekolozi i građanski aktivisti apelovali na nadležne iz opštine i Komunalne policije, da se utvrdi izvor odakle se fekalije ispuštaju u Breznicu, do sad ništa nije učinjeno da se ovaj problem riješi.

izvor: PVinformer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor