Od Glogovca se oprostio i ‘Beban’: Diskretni heroj, mrzovoljnog izraza lica

Od preminulog glumca Nebojše Glogovca oprostile su se brojne kolege, među kojima glumci, muzičari i druge poznate ličnosti.

Glumac i muzičar Vukašin Marković, poznatiji kao Beban iz „Porodičnog blaga“, svojim dirljivim pozdravom privukao je posebnu pažnju na društvenim mrežama.

“Bio si jedan od heroja moje rane mladosti. Prodavao sam tvoje fore iz filmova, pitao se kako si tako hladan kao špricer, a opet svima potreban. Onda sam te sreo i upoznao, i imao čast da provedem četiri godine života sa tobom. Učio sam od tebe, prvi put uživo vidio kako neko tako je*eno kul može da puši pljugu, i da je lijep sa sivim zubima, čuo ludački smijeh i sreću cijele ekipe kada kažeš tri riječi, a ti se ni ne nasmiješ. I mlađe i starije kolege su bile lude da budu kao ti”, napisao je Marković.

“Sad u trideset i drugoj imam neku ideju kako i zašto si bio tako kul. Zato što si se palio na suštinu, i pri tolikoj privrženosti istoj, njedrio je od fore, do replike. Diskretni heroj, mrzovoljnog izraza lica. Moj stariji brat i učitelj zauvijek. Umro si isti dan kad i moj otac. Sjedim na Kalemegdanu, i plačem i smijem se u isto vrijeme. Sjećam te se koliko si bio veliki i divan. Hvala ti na svemu, moj Glogi. Bio si svojevrstan kompas ukusa, mjere i istinske ljudske veličine”, zaključio je.

Nebojša Glogovac je u seriji glumio lik Bebanovog starijeg brata Zlatka.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor