Od Državne komisije za praćenje revizije se očekuju značajni rezultati

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se juče sa članovima Državne komisije za nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije Javne ustanove Narodni muzej Crne Gore.

reklama

Predsjednik Komisije Aleksandar Čilikov upoznao je Bogdanovića sa temama o kojima je razgovarano i zaključcima sa prve sjednice komisije. Kako je istakao Čilikov, utvrđena je metodologija na osnovu koje će komisija vršiti monitoring nad revizionim postupkom u Narodnom muzeju i dogovoreni naredni koraci u postupku, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Ministar Bogdanović je istakao da se od Državne komisije očekuje značajna uloga u ovom procesu i da je uvjeren da će rezultati do kojih će doći konačno prikazati stvarno stanje u muzejskim postavkama Narodnog muzeja.

Ministar je ponovio da je strateški cilj Vlade da se u što skorijem roku ovo pitanje riješi i istakao da Ministarstvo kulture stoji u potpunosti na raspolaganju, kako kadrovski tako i tehnički za potrebe rada Komsije.

Državnu komisiju formirala je Vlada Crne Gore, sa zadatkom da vrši nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije organizacionih jedinica Javne ustanove Narodni muzej Crne Gore (Etnografski muzej, Umjetnički muzej, uključujući i Crnogorsku galeriju umjetnosti “Miodrag Dado Đurić”, Istorijski muzej, uključujući i Muzej kralja Nikole, Njegošev muzej, kao i rodne kuće kralja Nikole i Njegoša, na Njegušima) i utvrdi stanje, broj i vrijednosti muzejskog materijala.

Predsjednik Državne komisije je Aleksandar Čilikov, a članovi: Violeta Vujisić, načelnica Direkcije za unutrašnju kontrolu nad zaštitom tajnih podataka u Ministarstvu unutrašnjih poslova; Jelena Krivokapić, samostalna savjetnica II u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova; Senad Crnovršanin, načelnik Direkcije za normativne poslove i praćenje propisa iz oblasti lokalne samouprave u Ministarstvu javne uprave; Lidija Mašanović, načelnica Direkcije za IPA i druge međunarodne projekte u Ministarstvu pravde; Predrag Malbaša, arheolog; Anđe Kapičić, istoričarka umjetnosti; Nadežda Jabučanin, etnolog; Silvana Radonjić, pravnica.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor