Search
Close this search box.

Objavljena lista privrednih subjekata koji mogu vršiti povlačenje i skladištenje viškova jagnjadi

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u skladu sa zakonskim okvirima i finansijskim mogućnostima, donijelo odluku o povlačenju tržišnih viškova jagnjadi.

“Odluka je donesena osnovu člana 10 stav 3 Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju („Sl. list CG“, br. 56/09, 34/14, 1/15 i 30/17), člana 2 i 3 Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2022. godinu – Agrobudžet („Sl. list CG“, br. 23/22, 39/22), mjere za stabilizaciju tržišta 1.3.1 „Program intervencija na tržištu“ pokrenute Rješenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede broj 14-307/22-722/1 od 3.10.2022.godine u cilju blagovremenog preduzimanja mjera i stvaranja uslova za normalno funkcionisanje tržišta – sektor ovčarstva, a u vezi sa Javnim pozivom za pomoć skladištenju i povlačenju sa tržišta viškova jagnjadi, objavljenim dana 3.10.2022. godine na internet stranici ovog ministarstva, a nakon prispjelih zahtjeva u ostavljenom roku i ocjene njihove ispravnosti, objavljuje”, saopšteno je iz tog resora.

Listu privrednih subjekata koji mogu vršiti povlačenje i skladištenje viškova jagnjadi:

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministarstvo je, kako je saopšteno, ovu odluku donijelo u skladu sa zakonskim okvirima i finansijskim mogućnostima,a sve u cilju podrške povlačenju tržišnih viškova jagnjadi.

“U vezi sa daljom mogućnosti distribucije jagnjadi prema penzionerima, preduzeća koja će vršiti povlačenje i skladištenje viškova jagnjadi će dalju realizaciju dogovarati sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Fondom PIO”, navodi se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor