Obilježeno 150 godina od osnivanja, predsjednik Opštine poručio: Žabljaku mjesto na listi prestižnih destinacija

Sa tradicijom koju ima Žabljak zaslužuje napredak i razvoj, a mi smo dužni da, zajedničkim snagama, ovaj prirodni dragulj sačuvamo i na pravi način valorizujemo, kazao je prvi čovjek opštine

Dan opštine Žabljak juče je obilježen svečanom sjednicom Skupštine opštine, dok je opštinska delegacija položila vijence na spomenik borcima i žrtvama NOR-a. Osim odbornika lokalnog parlamenta i predstavnika više crnogorskih opština i predstavnika pobratimske opštine Vrnjačka Banja, svečanoj sjednici prisustvovali su ministarka u Vladi Vesna Bratić, ambasadorka Bugarske Meglena Plugdzijeva i ambasador Slovačke Boris Gandel. Na svečanoj sjednici pročitani su telegrami čestitki predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijer Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević je obraćajući se prisutnima naglasio da je za Žabljak i Žabljačane, ovo jedan od ključnih datuma. Ova 2021. godina za durmitorski kraj ima posebnu simboliku i značaj, jer se obilježava 150 godina od osnivanja Žabljaka.

Govoreći o radu lokalne uprave u prethodnom periodu, Vukićević je ocijenio da je pandemija kovida-19, uzdrmala cio svijet u svim segmentima života, te stoga nije za očekivati da može govoriti o najuspješnijoj godini.

– Kao posebno važnu investiciju izdvojiću izgradnju javne garaže, koja će obezbijediti 130 novih parking mjesta. Objekat je vrijedan oko 800 hiljada eura a finansira se iz opštinskog budzeta. Završen je i višegodišnji projekat uređenja trotoara, za koji je izdvojeno oko 160 hiljada – naglasio je Vukićević uz opasku da su „za ovu godinu predviđena zanemarljiva sredstva iz državnog budzeta za kapitalne projekte, a koji su planirani u potpunoj suprotnosti sa onim što je kandidovala lokalna uprava“.

 Nagrada 17. septembar pripala ekipi električara

Ovogodišnji dobitnici najvišeg opštinskog priznanja, po ocjeni žirija, su pripadnici žabljačke Službe održavanja Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Inženjer Srećko Kotlica, koji je ujedno i pretpostavljeni ekipi koja je radom zavrijedila ovu prestižnu nagradu, u ime CEDIS-a i Službe održavljanja Žabljak, zahvalio je na ukazanoj pažnji i istakao da mu samo može biti čast što je dio tog sjajnog žabljačkog tima. Kotlica je kazao da se ekipa odriče novčanog dijela nagrade u korist žabljačkog vrtića „Eko bajka“, kako bi im uljepšali boravak u ustanovi i obezbijedili nove igračke.

Jelena Terzić Bojović je, u ime stručnog žirija za dodjelu nagrade, rekla je istakla da za žabljačku ekipu Zorana Kasalicu, Ranka Kneževića, Luku Baranina, Dalibora Stijepovića, Blagoja Bojovića, Ivana Ćurića i njihovog šefa Srećka Kotlicu prepreke ne postoje.

image

Uručenje opštinskog priznanja

-V.Š.

Za asfaltni zastor lani je utrošeno preko milion eura, i to iz opštinske kase više od 400 hiljada. Na seoskom području asfaltirano je ili rekonstruisano blizu 13 km puteva, a sanirana su i oštećenja u centru grada i prigradskoj zoni. Krajem 2020. godine, u saradnji sa Vojskom Crne Gore, popravljeno je skoro 35 km makadamskih puteva. Završena je izgradnja fekalne kanalizacije u naselju Kovačka Dolina, dok je kroz projekat „Norveška za Vas“ izgrađena i kanalizacija u Vučedolskoj ulici.

– Bogatiji smo za mnoga isustva stečena kroz realizaciju brojnih projekata, pa koristimo i koristićemo samo ona najbolja, za prosperitet našeg grada i bolji život svih njegovih stanovnika, jer je cilj jasan, izazovan, ali dostižan. Upravo iz razloga što vjerujemo da Žabljak, sa tradicijom koju ima, zaslužuje napredak i razvoj, a mi smo dužni da, zajedničkim snagama, ovaj prirodni dragulj sačuvamo i na pravi način valorizujemo, i kao takav održimo na listi poznatih turističkih destinacija. Tamo gdje mu je uvijek i bilo mjesto – kazao je prvi čovjek opštine Žabljaka.

 

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor