Novo iskustvo u Kini

Budućnost je u zimskom prelaznom roku ostala bez najboljeg strijelca ekipe u jesenjoj polusezoni – Alen Melunović potpisao je dvogodišnji ugovor sa kineskim drugoligašem po imenu Šijažuang Ever Brajt.

 

Dvadeset sedmogodišnji golgeter napustio je “plave” nakon pola godine tokom koje je postigao šest golova na 15 prvenstvenih utakmica.

U decembru je dobio ponudu iz Azije, a sada je sa novom ekipom na pripremama u Japanu.

“Ljudi iz Šijažuang Ever Brajta su znali skoro sve o meni, ali morao sam da otputujem u Kinu i lično uvjerim ljude iz kluba u svoje mogućnosti. Na kraju sve je ispalo onako kako sam očekivao. Potpisao sam ugovor na dvije godine, uz opciju da saradnja bude produžena za još jednu sezonu”, rekao je Melunović, koji nastavlja:

“Zadovoljan sam uslovima, radom i kvalitetom tima. Trenutno sprovodimo glavnu fazu priprema u Japanu, gdje ćemo ostati još oko 15 dana, a potom imamo kratku pauzu koju ću iskoristiti da odem kući kako bih napunio baterije za izazov koji me čeka. Vj erujem da sam napravio pravi potez i da će ovo biti obostrano uspješna priča”, ističe korpulentni napadač.

Šijažuang Ever Brajt je prošle godine imao šansu da izbori ulazak u elitni rang kineskog fudbala, ali u tome nije uspio. Završio je prvenstvo na trećem mjestu.

Čelnici kluba u novoj sezoni žele korak više, a to je da ekipa zauzme jednu od prve dvije pozicije koje direktno vode u prvoligaško društvo.

“Nadam se da će sezona početi dobro i da ćemo naredne godine biti u društvu najboljih kineskih ekipa”, kazao je Melunović.

Iskusni ofanzivac ostavio je trag u crnogorskom fudbalu nastupajući za Rudar i Budućnost. Za oba kluba davao je golove.

“Imao sam lijepo iskustvo u Rudaru, dao 10 golova u sezoni, upoznao nove ljude sa kojima sam i danas u kontaktu. Mislim na igrače Zivkovića, Brnovića, Vlahovića i Božovića koji su mi pomogli da to vrijeme u Pljevljima prođe ljepše i uspješnije, kako na terenu, tako i van njega. Prošlog ljeta je uslijedio poziv Budućnosti i imao sam želju da zaigram u dresu crnogorskog šampiona. Polako sam se uklapao u ekipu, davao golove, bilo je dobrih utakmica, a i onih sa kojima nijesam zadovoljan. Ali, uvijek sam se trudio da pružim maksimum. Prelazak u Budućnost za mene je bilo lijepo iskustvo. Sa ljudima iz kluba imao sam odličan odnos, od prvog dana do dana kada sam pošao. Budućnosti želim sve najbolje u nastavku sezone, vjerujem da će i bez mene osvojiti trofej”, zaključio je Melunović.

Izvor: PortalAnalitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor