Novi protest majki u četvrtak

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece organizovaće protest u četvrtak ispred Skupštine Crne Gore, poručujući da traže ostavke onih koji su ih, kako navode, natjerali da izađu na ulicu.

       Foto:Vijesti

Iz Koordinacionog odbora je poručeno korisnicama da je sada, kada su se konačno uvjerile da su sva nadanja pala u vodu, da više nema naknada, da je novim Zakonom o izvršenju odluke Ustavnog suda učinjena diskriminacija, vrijeme da se probude.

„Ili ćete da u duhu starih Crnogorki hrabro stanete u odbranu našeg doživotno stečenog prava ili ćete da se prepustite vremenu koje će i dalje biti vrijeme potčinjenosti, mirenja sa sudbinom, vrijeme životarenja“, kaže se u saopštenju.

Kako navode, ako vam je pogled u vašu i budućnost vaše djece to što ćete uživati gledajući kako vas hobotnica, koja je posljednjih 30 godina porasla do ogromnih razmjera, proguta zajedno sa vašom porodicom, onda gledajte.

„A ukoliko hoćete da vam pogled u budućnost bude obasjan svjetlošću, onda sve dođite u Podgoricu sa svojim porodicama, 24. avgusta da odbranimo naše doživorno stečeno pravo i da tražimo ostavke od onih koji su nas natjerali da izađemo na ulicu“, kaže se u saopštenju.

Protest će početi u 13 sati.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor