NOVI EKOLOŠKI INCIDENTI NA LIMU: Žurić sazvao sjutra u 12h hitan sastanak (Video, Foto)

I danas se nastavljaju ekološki incidenti na Limu, privredni subjekti su danas iskoristili nedelju neradni dan, nadajući se da mogu ispustiti u Lim šta god požele, ali nijesu računali na one koji su pokrenuli akciju odbrane ove rijeke, ribolovce iz Sportskog – ribolovnog društva,, Sinjavac“ i aktiviste NVO,,Euromost“ koji su i danas objavili  u javnost šta se dešava Limu.

     Oni poručuju da ove dvije organizacije spremaju sa gradjanima još veće akcije u odbrani ove rijeke i ako pojedinci misle da su moćni ako su kupili inspekciju, da se grdno varaju.

Mehmed Hasanović  ribočuvar u Sportskom – ribolovnom društvu,,Sinjavac“ je potvrdio novi ekološki incident za Portal sjevercg i kazao, da je sa njim bio pridsutan i profesor doktor Mrdak Danilo sa prirodno matematičkog fakluteta koji je ispitivao riblji fond u Limu,  ujedno fotografisao novi ekološki incident, koji je kazao da je riblji fond u Lim uništen i  sam se uvjerio šta se dešava ovoj rijeci.

Mehmed Hasanović je kazao, da se novi ekološki incident  desio na istom mjestu ispod industrijske zone, da su sada postavljene i cijevi ispod kompanije,, Mesopromet – Franca“ koje nijesu bile zadnji put postavljene, a što se vidi na fotografijama i snimcima.

 Hasanović sumnja da su radnici iz kompanije ,,Mesopromet – Franca“ postavili cijevi, iz kojeg razloga morat će sami kazat, obaviještena je i inspekcija za vode, pa očekujemo da nam oni sjutra objasne ko je postavio cijevi ispod kompanije ,,Mesopromet – Franca“ i da naloži da se odma uklone.

Hasanović je za Portal sjevercg kazao da je sreo sina vlasnika kompanije ,,Mesopromet – Franca“ koji mu je kazao da oni nijesu ispustili bijelu tečnost u Lim, već mlekara koja se nalazi pored njihove kompanije.

O novim ekološkim incidentima, kako saznaje Portal sjevercg, saznao je preko komunalne policije i sam predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, koji je odmah nakon saznanja zakazao za sjutra u 12h hitan sastanak i pozvao na njega, predstavnike Sportskog – ribolovnog društva ,,Sinjavac“ i NVO,,Euromost“

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor