Nova škola u Bijelom Polju biće jedna od najljepših u zemlji,moći da primi 1.200 učenika u dvije smjene

Radovi na novom objektu Osnovne škole i škole za osnovno muzičko obrazovanje “ Dušan Korać “ u Bijelom Polju nastevljeni su nakon višemjesečnog zastoja,zahvaljujući velikim naporima koje je u toku ove godine uložila Uprava javnih radova.

Prrdstavnici Uprave javnih radova sastali su se juče sa izvođačem “ Unipredom “ i stručnim nadzorom “ MNE -sistetom “ i tom prilikom sagledali sva otvorena tehnička pitanja,u cilju njihovog rješavanja i zadržavanja kontinuiteta radova.

Tokom zajedničkog obilaska gradilišta,istaknuta je neophodnost da svi akteri uključeni u realizaciju ovog projekta iskažu maksimalnu posvećenost i odgovornost,kako bi se za sve građevinske pozicije našlo odgovarajuće rješenje ,a samim tim objekat što prije stavljen u funkciju-saopštila je Uprava.

U unutrašnjosti objekta u toku su zanatski radovi ,podizanje pregradnih zidova,moleraj ,ugradnja termo-tehničkih instalacija ,dok će se radovi na fasadnim površinama nastaviti nakon što to dozvole vremenski uslovi.

Najveći dio armirno-betonskih radova je završen ,kao i ugradnja spošljašnje bravarije.

Nova škola u Bijelom Polju biće jedna od najljepših ,ne samo na sjeveru države,a ugovorena vrijednost radova iznosi oko 5,5 miliona eura.

Ona će obezbijediti značajno unapređenje kvaliteta rada,kako nastavnog ,tako i učenika ,koji će imati priliku da iz sadašnje školsadašnje školske zgrade ,stare više godina presele u moderno zdanje.

Nakon što bude stavljen u funkciji ,novi objekat će moći da primi svega 1.200 učenika u dvije smjene.Sadržaće 20 učionica opšte namjene ,prostorije za cjelodnevni boravak,biblioteku ,salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima.

Za muzičku školu predviđene su,četiri učionice za grupnu i devet učionica za indiviualnu nastavu ,četiri vježbaonice za nastavnike ,upravu i drugo osoblje .

Stvaranjem povoljnih uslova za početak nastave u novom objektu ,postojeća zgrada škole“ Dušan Korać “ biće srušena ,a na toj lokaciji naći se sportski tereni i slobodne površine.

 

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor