Norveška odbranila titulu prvaka svijeta

Reprezentacija Norveške odbranila je titulu prvaka svijeta u ski letovima, pošto je danas trijumfovala u njemačkom Oberstdorfu.

 
Foto: Beta/AP

Norvežani su do četvrte zlatne medalje, šeste ukupno na prvenstvima svijeta, došli s 1662,2 osvojenih poena. Za reprezentaciju Norveške, koja je od prve serije bila u prednosti, nastupali su Robert Johanson, Andreas Stjernen, Johan Andre Forfang i svjetski prvak u pojedinačnoj konkurenciji Danijel-Andre Tande.

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je reprezentacija Slovenije za koju su nastupali Jernej Damjan, Anže Semenič, Domen Prevc i Peter Prevc. Oni su osvojili ukupno 1615,8 poena.

Do prvog odličja na prvenstvima svijeta, odnosno bronzane medalje stigla je reprezentacija Poljske za koju su nastupali Pjotr Žila, Stefan Hula, David Kubacki i Kamil Štoh. Oni su osvojili 1592,1 poen.

Njemačka na domaćem terenu nije uspjela da dođe do odličja, pošto je osvojila ukupno 1581,2 poena. Za selekciju Njemačke nastupali su Andreas Velinger, Štefan Leje, Markus Ajsenbihleri Rihard Frajtag.

Peto mjesto zauzela je Austrija, a potom slijede Švajcarska, Rusija i Finska.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor