Njihov san uskoro postaje java: Crnogorski olimpijci obećavaju maksimum

Eldar Salihović

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu biće treće na kojim će učešće uzeti takmičari iz Crne Gore.

Boje naše države u Južnoj Koreji braniće Eldar Salihović i Jelena Vujičić u alpskom, te Marija Bulatović u nordijskom skijanju.

Eldar i Jelena u intervju za CdM otkrivaju utiske nakon saznanja da su obezbijedili nastup na najznačjijoj svjetskoj smotri u zimskim sportovima.

„Još nisam svjesna svega. Osjećaj je u tom trenutku bio nestvaran, jednostavno nisam vjerovala da je to sve stvarno“, iskrena je 17-godišnja Žabljačanka, dok je iskustvo njenog kolege podjednako uzbudljivo.

„Bilo je nezaboravno. Jedan predivan trenutak, koji još uvijek traje“, kaže Salihović.

Skijašica Ski kluba Savin kuk priznaje da je nastup u Pjongčangu stigao mimo svih prognoza.

„Iskreno, nije mi bila u planu ova olimpijada, već sam razmišljala o sljedećoj, 2022. godine. Jednostavno, u decembru mi se ukazala prilika i tada sam postala svjesna da mogu da se borim za normu“, ističe mlađana Vujičić.

Upravo će Jelena imati čast da nosi crnogorsku zastavu na ceremoniji otvaranja Igara 9. februara. Tri dana kasnije nastupiće u veleslalomu, a 14. februara u slalomu.

„Medalju niko ne može garantovati, ali ja mogu da obećam da ću dati sve od sebe i da ću ponosno predstaviti boje svoje države“, napominje ona.

Vujičić je tek zakoračila na svjetsku scenu i ZOI su pravi podsticaj za još veći rad.

“Kao mlada osoba koja je nedavno  napunila 17 godina i posvetila maksimalno skijanju, ovo može samo da pruži veći stimulans za ostvarenje novih snova“, zaključuje Jelena.

I Eldar će u Pjongčangu nastupiti u slalomu (22.02.) i veleslalomu (18.02).

„Želje su u skladu s mogućnostima – pokazati se u najboljem svjetlu, ostaviti srce na terenu, a rezultat će doći“, kaže najbolji crnogorski skijaš i dodaje:

„Ovo je san koji ne sanjam samo ja, vec svi profesionalni sportisti, a to je da odu na olimpijske igre. To je najveće sportsko dešavanje i nezahvalno je reći da nije velika stvar samo putovanje u Pjongčang“.

19-godišnji član SK Rudar stavlja do znanja da je ovo početak njegove karijere i da će svoj zenit tek dostići.

„U potpunosti me ispunjava taj osjećaj motivacije. Ovo su moje prve olimpijske igre i samo odskočna daska za nastavak karijere i sportskog života. Još uvijek sam mlad i moj vrhunac će doci nakon još mnogo godina rada“, zaključio je Salihović.

Pored Jelene i Eldara navijaćemo i za Mariju Bulatović iz Kolašina, koja će 15. februara nastupiti u trci na deset hiljada metara.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor