Nikšićanin upucan u nogu, uhapšen pomagač

Nikšićka policija uhapsila je S. P. (35) iz tog grada zbog sumnje da je pomagao osobi koja je pucala Z.K. (53) u desnu nogu.

Kako je saopšteno, u utorak oko četiri sata i 30 minuta policiju je obavijestio srodnik povrijeđenog, da je u dan ranije Z.K. (53) ranjen u desnu nogu.

U saopštenju se navodi da je policija obaviještena i da je Z.K. iz Medicinskog centra Nikšić upućen na liječenje u bolnicu Vaso Ćuković u Risnu.

“Gdje je izvršena hiruška intervencija i kojom prilikom su konstatovane povrede u vidu ustrijelnih rana nastale usljed ispaljivanja projektila iz vatrenog oružja, i u tom dijelu tijela su pronađena dva ispaljena projektila nepoznatog kalibra”, dodaje se u saopštenju.

Kako su kazali iz policije, osim toga srodnik povrijeđenog je prijavio i da je u kući pronašao dvije pištoljske čaure i tragove krvi.

“O navedenom događaju upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti navedenog događaja i identifikacije počinilaca koju su oštećenom nanijeli povrede”, kaže se u saopštenju.

Policija je, kako se navodi, nakon niza preduzetih mjera i radnji identifikovala S.P. (35) iz Nikšića, nakon čega je po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Nikšiću u petak izvršen pretres na više lokacija.

“Pronađena je određena količina municije od vatrenog oružja, te je S.P. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, kaže se u saopštenju.

Kako je saopšteno, nikšićka policija u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom preduzima dalje neophodne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaženja izvršioca.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor