Nikola Ivanović: Podrška navijača potrebna kao nikad ranije

Košarkaši Budućnosti Voli pripremaju se za polufinale ABA lige i mečeve sa Cedevitom, a Nikola Ivanović smatra da je podrška navijača potrebnija nego ikad.

Plejmejker Podgoričana u intervjuu poručuje da će sve biti lakše uz pravu atmosferu u Morači i smatra da nema tajni između dva tima pred nedjeljni okršaj.

Sa nestrpljenjem očekujemo polufinale ABA lige. Šta pobjeda u prvom polufinalnom meču i ulazak u finale znači za klub?

“Ulazak u finale bi značio da se naš trud isplatio. Mislim da se godinama radi na tome i prave uslovi i atmosfera da se uđe u finale. To je nešto što smo zaslužili.”, kaže Nikola Ivanović.

Kada sagledamo širu sliku, jasno je da visok plasman i mogućnost da Budućnost Voli bude u finalu ABA lige ima veliki značaj ne samo za klub, već i za grad i našu državu. Kako vi gledate na to?

“Značajno je za rejting kluba, naročito nakon ovakve sezone u Evropi. Mnogo je ljudi u Podgorici i Crnoj Gori koji žive za ovaj klub i konstantno godinama prate sve sto se dešava u njemu, zato bi bilo lijepo da napravimo to što od nas očekuju. Za afirmaciju sporta, košarke i naše zemlje, ovo finale bi bilo od velikog značaja.”, poručuje Ivanović.

Da li Nikola vidi Budućnost Voli kao šampiona ABA lige?

“Lijepa misao, ali je sada primarni fokus na Cedeviti.”, ističe Ivanović.

Bili ste dio tima ranijih sezona, pa možete izvući paralelu. Šta se promjenilo? Da li je ove sezone neki aspekt funkcionisanja drugačiji?

“Ono što mogu da primijetim je da je publike sve više i da se odnos prema Klubu promjenio. Tu je napravljen dobar posao i generalno vlada jedna pozitivna atmosfera oko kluba. Poklanja se velika pažnja mladim igračima, škola košarke okuplja sve veći broj djece.”, smatra plejmejker Budućnosti Voli.

Šta za vas lično predstavlja Budućnost Voli? Kakve su vaše relacije sa stručnim štabom i upravom? Kako doživljavate svoju ulogu u Klubu?

“Veliku obavezu. Iskreno, to je veliki dio mog života koji shvatam krajnje ozbiljno. Uloga mi je znatno drugačija nego prije par godina i mislim da sam to zaslužio. Odlično saradjujem sa upravom i stručnim štabom Kluba. Iskreno, istinski uživam igrajuci za Buducnost Voli ove godine.”, kaže reprezentativni organizator igre.

Koji vas je protivnik najviše namučio do sada? Šta ste naučili iz tog iskustva?

“Bilo je par utakmica u kojima je protivnik zaista bio bolji, imali smo razna iskustva, ali ono što ponavljamo cijele sezone i što se toliko puta ispostavilo tačnim je – najbitnija lopta je svaka lopta!”, vjeruje jedan od najboljih igrača plavo-bijelog tima ove sezone.

Kada ste kao tim sebe najviše iznenadili i pružili više od očekivanog?

“Treniramo i igramo jako da bi sto vise pobjeđivali. Nekad je to protiv mnogo jacih protivnika, ali se ne predajemo i dajemo sve od sebe da pobjeda za nas postane navika.”, kaže Ivanović.

Kakva atmosfera vlada u Klubu uoči utakmice sa Cedevitom?

“Postoji malo pozitivnog pritiska koji treba da se kanališe u dobru energiju. Fokusirani smo na trening koji mora biti dobar ovih par dana pred meč.”,otkriva Nikola

Možete li uporediti Budućnost Voli i Cedevitu? Koje su naše prednosti i mane u odnosu na suparnika?

“Poznajemo dobro Cedevitu i i naš pristup mora biti bolji u fizičkom dijelu, gdje imamo vise kapaciteta od njih.”

U susret utakmicama, uvijek se pozivaju navijači da podrže svoj klub. Šta vama znači ta vrsta podrške? Šta vi lično osjećate kad čujete huk sa tribina?

“Sve je mnogo lakše uz podršku. Cijele godine je u Morači vladala dobra energija i sada kada je najbitnije, navijači i mi zajedno sa njima, moramo biti na najvećem nivou. Nosi nas huk sa tribina, nosi nas ta emocija i želja da za svoje navijače damo sve od sebe. Ako nam je ikada bila podrška publike to je sada. Ovo je presudan momenat da naši navijači budu tu za nas!”, apeluje Nikola Ivanovića.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor