„Nije patriotski čin zatvoriti Rudnik i TE Pljevlja“

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja (RUP) Dušan Janjušević ocijenio je suludim ideje o zatvaranju Termoelektrane, a samim tim i Rudnika uglja u tom gradu, uz napomenu da to ne bi bio patriotski čin.

„Sulude ideje o zatvaranju Termoelektrane, a samim tim i Rudnika uglja u Pljevljima svakako ne oslikavaju dobru namjeru onih koji o tome govore, a posebno ne patriotski čin. Naročito brine kada takve ideje snažno promovišu lideri partija koji su rođeni Pljevljaci“, rekao je Janjušević.

Ako neko, kako kaže, smatra patriotskim činom to što će otjerati na ulicu preko 1.200 Pljevljaka, a nije predložio način pravedne tranzicije, Janjušević kaže da je to direktan uticaj određenih lobija čiji je glavni cilj zatvoriti i Rudnik i Termoelektranu.

„Ako znamo da se u Evropi u ovom momentu gradi veliki broj termoelektrana, na osnovu čega se sa tolikom sigurnošću tvrdi da Evropska energetska zajednica neće odobriti dodatne sate? Nije pravi trenutak za promovisanje vizije koja može ugroziti egzistenciju ogromnog broja ljudi. Vizije usmjerene protiv jednog grada koji se smatra industrijskim centrom naše države su u najmanju ruku neozbiljne“, rekao je on.

Siguran je, kako je rekao, da će i Rudnik i Termoelektrana još dugo biti oslonac privrednog razvoja i Pljevalja i Crne Gore.

„Rudnik Uglja je prirodni partner u budućoj proizvodnji cementa i siguran sam da će tako biti. Priroda nam je ostavila resurse i mi ćemo ih koristiti na pravi način uz intenzivan rad na zadovoljavanju ekoloških standarda“, kazao je on.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor