Nije koristila struju, a računi su joj uredno pristizali

Samohrana majka Jovanka Lompar Pribilović, od decembra 2017. godine ostala je bez struje u porodičnoj kući, jer je, kako tvrdi brojilo havarisao komšija i suvlasnik kuće u kojoj stanuje u centru Budve.

Pribilović se obratila redakciji Pobjede, nakon što nije dobila pomoć od nadležnih službi kojima se obraćala. Ispričala je da je bila prinuđena da sa sinom napušti kuću i žive kao podstanari.

Mrak u njenoj kući nastao je 12. decembra 2017. godine, ali ne zbog neplaćenih računa. Od tada u njenom domu nema struje i ako se nebrojeno puta obraćala svim nadležnim institucijama u opštini i državi.

– Tog jutra, oko osam sati nestala je struja. Izašla sam do brojila da pronađem eventualno obaveštenje o isključenju iako sam znala da nisam bila za isključenje. Obaveštenja nije bilo – priča Jovanka.

Kako joj je komšija ranije u tri navrata čupao žice od struje posumnjala je da je to ponovo učinio. Pošla je u policiju gdje je dežurni inspektor Konatar pozvao trafostanicu i zahtijevao da nadležni izađu i utvrde da li se radi o isključenju ili kvaru niko se nije pojavio iz preduzeća.

Kako je prošlo pet dana od nestanka struje a od nadležnih se niko nije pojavljivao, Jovanka je bila prinuđena da privatno angažuje električara sa oglasa da pregleda brojilo.

– Odmah smo konstatovali da nije bilo zaštitnih vrata od ormara sa dva brojila ( jedno od suvlasnika kuće a drugo porodice Jovanke Pribilović). Umjesto metalnih vrata na ormaru sa brojilom bila je zakovana debela ploča od meni nepoznatog materijala. Postojao je mali otvor kroz koji se samo malo vidjelo brojilo suvlasnika – ispričala je Jovanka.

Ipak, električar je uz pomoć lampe koju je ubacio kroz otvor utvrdio da struja Jovanki Pribilović nije isključena I da je brojilo fizički oštećeno zbog čega je savjetovao da slučaj prijavi policiji.

– Tada za mene počinju sizifove muke, uzaludno obraćanje svim nadležnim u opštini i državi – priča Jovanka. Za to vrijeme, računi za struju su uredno stizali.

– Zamislite, iako nijesam imala struju, stigao je račun na kraju mjeseca da platim 82 eura. I da sam imala struju tog mjeseca, nemoguće da bih imala toliko potrošnju jer živim sama u garsonjeri od 18 metara kvadratnih. Sin mi je bio na studijama u Beogradu – pojašnjava Jovanka.

Ona tvrdi da su računi za struju i dalje redovno stizali iako ona nije imala potrošnju.

-Dispečer je redovno dolazio da uzima stanje potrošene struje a zbog situacije u kojoj sam se našla bila sam prinuđena da odem u podstanare. Sin i ja nijesmo mogli bez struje da preživimo zimu u svom stanu i morali smo iz svog doma – priča Jovanka.

Ona je nastavila da se obraća preduzeću Snadbijevanje u Budvi a nakon što je uložila novu žalbe na račune za struju koju nije potrošila dobila je predlog da prizna i plati dug i da će njen problem biti riješen.

– Nijesam podlegla njihovom pritisku da istrpim još jednu nepravdu. Međutim nije izdržao moj sin koga su primorali, meni iza leđa, da prizna i plati zastarjeli nagomilani tuđi dug. Razumijem i mog sina, koji je na sve pristao samo iz želje da se sa studija vraća svojoj kući, a ne u podstanarski stan – priča Jovanka.

Prema dokumentaciji u koji je Pobjeda imala uvid sin Jovanke Pribilović je prihvatio da plati 2.285 eura duga. Jedan dio duga je platio odmah dok je ostatak rihvatio da plati u ratama I nakon uključenja na električnu mrežu.

– Taman kad smo pomislili da je agoniji došao kraj stigao je sledeći račun na kome je I dalje stajao stari dug. Tada nam je rečeno u distribuciji neko nije stornirao dug koji je djelomično plaćen. Naravno, struja mi nije uključena – priča Jovanka.

Ona sumnja da se na meti pritisaka i nevolja našla zbog imovine koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji u Budvi, pogodnoj za izgradnju zgrade.

Ona je pozvala distribuciju i policiju da ne tolerišu kriminal na njenu štetu I njene pporodic jer kako navodi, svojm nečinjenjem samo ohrabruju I podstiču suvlasnika kuće i prvog komšiju na nezakonitne radnje.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor