Ni nakon četiri godine izgradnja Gradske džamije u Bijelom Polju još nije počela

Portal sjevercg je prije godinu dana javno pitao bjelopoljsku  lokalnu upravu i IZ, šta je sa najavljenom izgradnjom Gradske džamije u Bijelom Polju, s obzirom da su i jednu i drugi najavili izgradnju još 2014. godine, gdje će se odma krenuti u realizaciji ovog projekta.

    Tada smo od bjelopoljske lokalne uprave dobili odgovor da je problem Detaljni urbanistički plan (DUP) koji je trebao da se izglasa na lokalni parlament i da će on biti izglasan u julu mjesecu 2017. godine.

Detaljni urbanistički plan( DUP) je konačno izglasan, ali ne u julu 2017. godine , već u martu 2018. godine, sa čime su ispunjeni uslovi za obezbedjivanje gradjevinske dozvole.

Portal sjevercg je danas kontaktirao predsjednika IZ Adisa Kučevića, koji nam je potvrdio da je DUP izglasan i da IZ već priprema dokumentaciju za obezbedjivanje gradjevinske dozvole, koju će predati lokalnoj upravi Opštine Bijelo Polje.

Kučević je naveo, da su za izgradnju Gradske džamije u naselju pruška skupljena sredstva u Turskoj u visini od 300 hiljada eura, koja će biti prenijeta čim se završe sve potrebne dozvole i steknu uslovi za izgradnju. Opština Bijelo Polje je obezbijedila sredstva u visini od 150 hiljada eura za kupovinu zemljišta, dok je IZ Bijelo Polje obezbijedila u tu svrhu 50 hiljada eura.

Iz IZ su nam i kazali i da se lokalna uprava  obavezala da će izgradnju osloboditi i od komunalija.

Ostaje nam sada samo da se nadamo da će izgradnja konačno početi u ovoj godini.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor