Nevrijeme u više opština, grad u Tivtu oštetio krovove, automobile…

Veliko nevrijeme sa jakim udarima jugozapadnog vjetra, kišom i gradom veličine krupnijeg oraha, pogodilo je jutros oko osam sati Tivat i okolinu.

Vremenske nepogode, a posebno grad, nanijele su veliku materijalnu štetu na autimobilima, objektima, voćnjacima i maslinjacima. Grada je bilo i na području Herceg Novog i Danilovgrada.

Posebno teško pogođeni gradom su tivatska naselja Brda, Obala Đuraševića, Obala Bogišića i Krašići, prenose mediji.

Velika količina kiše koja je pala za vrlo kratko vrijeme izazvala je i manje poplave na saobraćajnicama u Tivtu i ulicama u centru grada, ali su komunalci brzo intervenisali i otklonili posljedice.

Nevrijeme koje je jutros pogodilo Tivat, a posebno Krtole, nezapamćeno je među starijim mještanima. Kako kažu grad od 7cm do sad nijesu gledali a padao je velikom brzinom.

Ulazna vrata mi je slomilo, fasadu, tri auta sve živo, kao tajfun da je prošao. Prvo crnilo, pa bjelilo, ne znam što i vam rekao, ovo ni na filmove nijesam gledao.  Sve je odnijelo, evo iz mora kupimo crepove preko 150 crepova nam je odlećelo. Plaža oduvana, od ležaljki nema ništa eno ih na sred mora. Nije ostalo ništa šta da vam kažem. Za života svoga ovo nijesam vidio, nezapamćeno“-kazao je mještatin Nikola Klakor za Radio Tivat.

Od naleta vode, kaže, put je bo blokiran oko 20 minuta.

Na raščišćavanju terena i otkanjanju posljedica nevremena, posebno na području Krtola, angažovane su ekipe Komunalnog preduzeća, Službe zaštite Tivta i tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Izvor:KODEX.me

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor