Nemate razloga da kažete ne

Košarkaška reprezentacija Crne Gore se sa dvije pobjede plasirala u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini. Posebno je onaj drugi trijumf protiv Slovenije u Ljubljani dao nadu u plasman na Mundobasket. Svi bodove iz prve faze su prenijeti u drugu, pa su “crveni” na tabeli novoformirane grupe I četvrti sa devet bodova, a borbe za Mundobasket će voditi protiv Turske, Letonije i Ukrajine.

Međutim, ove podatke zna apsolutno svaki ljubitelj magične igre u balkanskoj ljepotici. Ono što je zabrinjavalo u periodu priprema i uoči utakmica je osakaćen sastav igrača na koje je mogao da računa Zvezdan Mitrović. DerekNidam, Nikola Ivanović, Nikola Pavlićević, Suad Šehović, Aleksa Popović, Goran Gajović, Milić Starovlah, Nemanja Radović,Milko Bjelica, Nemanja Đurišić, Filip Barovic, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević i Vukota Pavić su iznijeli posljednja dva meča (Bjelorusija, Slovenija) i dobili “hvala” od selektora Mitrovića zbog odazivanja, iako je sezona odavno završena i iako su mogli biti na odmoru.

Probleme su zadavali oni najbolji. Neki opravdano zbog povreda, neki baš i ne. Virusi “individualni rad” i “umor zbog naporne sezone”, koji je sve više zastupljen kod igrača kada je u pitanju igranje u reprezentaciji, zakačio je ovog juna i neke naše košarkaše. Za razliku od Mitrovića selektor Hrvatske je u odlučujućim mečevima imao na raspolaganju Darija Šarića, Bojana Bogdanovića i Ivicu Zubca, Srbija je računala na Bobana Marjanovića, Francuska na Evana Furnijea i Nikolasa Batuma… Svi oni su prošle sezone igrali u najjačoj ligi na svijetu. I svi su mogli biti na odmoru ili “raditi individualno”.

“Došli su na vrijeme 18. juna, počeli pripreme i pokazali profesionalizam i ozbiljan rad. Očekivali smo, ali se nažalost nijesu pojavili, igrači koji igraju Evroligu i NBA”, rekao nam je selektor Mitrović nakon pobjede protiv Bjelorusije o igračima koji su bili tu i onima koji nijesu.

Ali, to je iza nas.

I na sreču svih posljednji prozor prve runde završen je perfektno. Ono što čeka crnogorsku selekciju od septembra do februara je mnogo bitnije i može promijeniti istoriju. Krenuće odlučujuće bitke za plasman na Svjetsko prvenstvo, a prvi prozor (protiv Turske u gostima i Letonije kod kuće) Crna Gora mora i može dočekati u najboljem sastavu. Opravdanja ne smije biti. Najbolji crnogorski košarkaš Nikola Vučević će znati novi klub ako uopšte dođe do trejda iz Orlanda. Dino Radončić će završiti sa odmorom i individualnim treninzima, Marko Todorović će znati ime novog kluba, članovi Budućnost Volija će biti u jeku priprema za Evroligu i biće u usponu forme. I što je najhitnije od svega sezona ni za jednog od njih neće krenuti i biće prostora da navuku opremu sa najdražim grbom.

Zbog toga, momci odmorite se, pripremite i odazovite se selektoru Zvezdanu Mitroviću. Crnoj Gori koja sanja Svjetsko prvenstvo treba vaša klasa.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor