Nema pritvora: Slobodan Kašćelan na slobodi

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odbio je je prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva da se Slobodanu Kašćelanu i još 13 osumnjičenih odredi pritvor zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je počinila više krivičnih djela od kojih je jedno ubistvo.

Kao vođe ove grupe SDT je označio Radoja Zvicera, za kojim policija traga i Slobodana Kašćelana koji je uhapšen utorak.

Osim Kašćelana uhapšeni su Vladimir Vučković, Miloš Radonjić, Krsto Maroš, Zoran Kažić i Darko Prelević.

Članovi ove kriminalne organizacije su Kotorani Slobodan Kašćelan (58), Radoje Zvicer (49), Dragan Knežević (40), Miloš Radonjić (45), Krsto Maroš (38), Nikšićani Radoje Živković (35), Vladimir Vučković (45), Zdravko Perunović (45), Podgoričani Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić (45), Milan Knežević (43), Tivćanin Srđan Jurišević (48) i Darko Prelević (30) iz Pljevalja.

Kada je u pitanju ova kriminalna organizacija, policija trenutno istražuje jedno ubistvo, sa mogućnošću da se istraga proširi i za druge zločine koje su počinili pripadnici kavačkog klana. Hapšenje šest od četrnaest članova ove grupe je rezultat akcije koja je započeta krajem februara u saradnji sa holandskom policijom, bezbjednosnim službama Belgije i Velike Britanije.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni pronađena su blindirana i skupocjena vozila, koja su oduzeta, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi određeni predmeti koji mogu ukazivati i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih djela.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor