Neka preduzeća ne bi preživjela još jedno zaključavanje

Ne mogu se odmah po uvođenju neoporezivog dijela zarade očekivati značajniji pomaci u pravcu rasterećenja zarada, kako se ne bi dodatno ugrozilo funkcionisanje penzijskog i zdravstvenog sistema. Ipak, generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Suzana Radulović za Dnevne novine je navela da bi nakon tog poteza Vlade konačno trebalo da dođe vrijeme izadalje rasterećenje troškova po osnovu zarada.

Smanjenjem opterećenja zarada eliminisali bi se neki od ključnih razloga koji ‘guraju’ u obavljenje djelatnosti u ‘sivoj zoni’ u bilo kojoj sferi, a kroz tako proširenu poresku bazu, ostvarili bi se i znatniji prihodi budžeta po osnovu poreza nadohodaki doprinosa za obavezno socijalno osiguranje”, rekla je ona.

Posebno se osvrnula na aktuelnu epidemiološku situaciju, zbog koje se naša zemlja nalazi na „crvenoj listi”, te eventualne posljedice u narednom periodu.

„Crnogorska privreda se još nije oporavila od posljedica krize izazvane C0VID-19 pandemijom, što govori o tome da jedan broj preduzeća, sudeći po informacijama koje dobijamo od predstavnika mikro i malih preduzeća, ne bi mogao ‘preživjeti’ novo zaključavanje” zaključila je Radulović.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor