Ne kupujte ove stvari ženi za 8. mart

Međunarodni dan žena je prvi put obilježen 28. februara 1909. godine, i to u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) na osnovu Deklaracije koju je donijela Socijalistička partija te zemlje. Od 1975. Ujedinjeni narodi (UN) službeno obilježavaju 8. mart kao Međunarodni dan žena, piše “50 nijansi pive“…

 
Muškarci, budite inventivni za Dan žena (ilustr. pixabay)

Ovog dana većina muškaraca trude se da svojim ženama, majkama, kćerkama odaberu prigodne poklone koje će ih oduševiti.

Najčešće izbor pada na cvijeće, parfem, čokolade…

Međutim, postoje stvari koje nikako ne smijete kupiti damama za ovaj dan.

Vage, pedometri, članstvo u teretani…

Sve što bi moglo da ima veze sa kilogramima, mršavljenjem ili spoljašnjim izgledom je strogo zabranjeno. Nema veze što vam se prije dva dana požalila kako želi da se učlani u teretanu i što svako jutro kuka kako bi voljela da ima vagu… Bez obzira na to koliko dobre vaše namjere bile ona će shvatiti da joj poručujete kako je ružna i debela.

Kuvar

To možete kupiti svojoj mami, ali ženi nipošto jer ona je uspješna, nezavisna mlada žena koja ima cijeli svjet pod nogama i kojoj nije mjesto u kuhinji. To znači i da nikakvo posuđe ne dolazi u obzir.

Karanfil

Majstore, nijesmo u Jugoslaviji osamdesetpete pa da ženi poklanjaš karanfil. Nemoj poklanjati ni plastično cvijeće, pretpostavljamo da nijesi baš tolika neznalica, ali važno je napomenuti. Priča oko toga da će joj trajati vječno neće proći.

Aparati za domaćinstvo

Ovo je jedna od najčešćih zamki u koje muškarci upadaju, ali ti se potrudi da ti se to ne dogodi. Dakle, čak i ako je stari usisivač na izdisaju, ako se puši kao aspuh trabanta NEMOJTE kupovati aparate za domaćinstvo. Ali ako već odlučite da kupite pored toga obavezno kupite neki komad nakita i buket cvijeća bar malo da zamaskirate svoju glupost.

Plišane igračke i čokolada

Može ako imate 14 godina, ali vjerujemo da u tom uzrastu žene još nijesu svjesne svojih prava i ravnopravnosti, pa joj pokloni za 8. mart ne trebaju. Ako ste stariji od 20, plišani medo ti može doći glave.

Alat

Nije tvoje da ženi kupuješ alat, već da budeš tu 24/7 da popraviš sve što treba i prije nego što se pokvari. Alat, ženi? Sramota!

Pored svega navedenog manje poželjni pokloni su i jeftini parfemi, jeftin nakit, knjige o samopomoći, keramički ukrasi, vaze, šolje, pamučni veš, previše se*si veš, jeftina garderoba…

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor