Navijači Liverpula će biti bijesni: Već se zna ko će suditi finale LŠ?

Finale Lige šampiona za sezonu 2017/18 zakazano je za 26. maj u Kijevu, a za trofej će se boriti madridski Real i Liverpul.

Real Madrid je treći put zaredom izborio plasman u finale Lige šampiona, tamo će se sastati sa Liverpulom, koji je juče poražen u Rimu, ali je u dvomeču sa Romom slavio sa 7:6, pa će se krajem maja boriti za „ušati“ trofej.

Puno polemike je bilo oko sudijskih odluka u oba polufinala, kao po običaju poražene strane su se osjetile oštećenim.

U drugom polufinalnom susretu između madridskog Reala i minhenskog Bajerna pravdu je dijelio turski arbitar Čunejt Čakir, a mnogi smatraju da je donio nekoliko sumnjivih odluka na štetu Bajerna i da je jedan od glavnih razloga zašto Bavarce nećemo gledati u Ukrajini.

Najviše polemike je bilo oko potencijalnog penala koji nije dosuđen u korist njemačkog šampiona, kada je Marselo igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je Čakir ostao nijem. Čak je i sam Brazilac priznao da ga je lopta pogodila u ruku.

Velika prašina bi zbog svega ovoga mogla da se podigne oko izbora sudije za veliko finale, a prema riječima Jusufa Namoglu, predsjednika sudijskog komiteta Turske, upravo bi Čakir mogao da dijeli pravdu na stadionu u Kijevu.

„Članovi UEFA komiteta su veoma zadovoljni njegovim nastupom. Nadamo se da će biti i jedan od sudija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Odradio je veoma dobar posao u polufinalu Lige šampiona i mogao bi da dobije šansu da sudi i u finalu takođe. Infantino i Kolina mu vjeruju jer on uvijek ispuni očekivanja“, izjavio je Namoglu.

Nema sumnje da bi nastao potpuni haos ukoliko bi Čakir bi postavljen za djelioca pravde u finalu Lige šampiona, ali to je očigledno realna mogućnost, pa ostaje da vidimo kakvu će odluku UEFA donijeti.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor