Nastavljena ekološka akcija ,,Uključi se u čišćenje obala Lima“ 

Ekološka akcija ,,Uključi se u čišćenje obala Lima“ koju je pokrenula NVO,,Euromost“ juče je sa učenicima osnovnih škola Vladislav Sl. Ribnikar iz Rasova i Nedakusa nastavljena postavljanjem klupa i sadnjom čempresa na obalama Lima u industrijskoj zoni u Nedakusama.
Akciji su se priklučili i zaposleni u DOO ,,Komunalno Lim“ koji su očistili i dio obale Lima.
Klupe i čemprese  obezbijedili su iz  kompanije,,Franca“,  nasipe, kompanija ,,Solaris – Gradnja“, travu kompanija,,Eko-meduza“, dok je zemljane radove realizovala lokalna uprava, preko komunalnog preduzeća ,,Lim“, kazala je Almedina Zeković programski menadžer u NVO,,Euromost“.
Mjesto pored Lima, skojeg je juče uklonjen otpad  i na kom su postavljene klupe i zasadjeni čempresi,  sada je prava oaza za odmor.
Pozivamo sve institucije i gradjane da svi zajedno čuvamo obale naše rijeke, a Komunalnu policiju u Bijelom Polju obavještavamo da je ona sada odgovorna za svaki čempres klupu ili nelegalno odložen otpad na ovom mjestu, kazala je Zekovićeva i dodala, da Euromost nastavlja sa aktivnostima pored Lima u četvrtaka na ruralnom području, pozvavši sve gradjane da se uključe ovoj ekološkoj akciji.
Senad Pačariz rukovodilac u JKP Lim je kazao je da je JKP Lim uključen u ekološku akciju koju je pokrenula NVO,,Euromost“

Danas smo zajedno s  ostalim učesnicima akcije, uredili područje koje je zaista bilo devastirano i sada možemo reći, da smo ga doveli u pristojno dekorativno stanje. Postavili smo  pet klupa i posadili zimzelene sadnice četinare, ozelenili smo jednu površinu koja je služila za odlaganje razne otpadi. Nadamo se da će naši gradjani to prepoznati i sačuvati i da će se priključiti ovoj akciji da zajedno  obale Lima učinimo čistim istakao je Pačariz.
Profesorica biologije u OŠ.Vladislav SL.Ribnikar Hadija Mulić je kazala, da su njihovi učenici iz ekološke sekcija danas nastavili akciju za čistije i uredjenju obale Lima. Naša škola je uvijek prva da se, zajedno sa NVO,,Euromost“ , priključi akciji zaštite životne sredine.
Šejla Smakić je u ime  mladih učesnika akcij istakla da je uredjivanje  grada i uljepšavanje obala rijeka od izuzetne važnosti. Zato mi nastojimo da realizujemo sve ove ekološke akcije i da uljepšamo svoj grad, kazala je ona.
Izvor: Dan
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor