Nastavlja se pritisak na mlade sa sjevera da napuštaju ovaj region

Očigledno da se nastavlja pritisak na mlade sa sjevera Crne Gore da napuštaju sjeverni region. Na to ukazuje i odluka Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u junu mjesecu da se ne izvrši upis studenata na Pravnom faklutetu u Bijelom Polju, iako je bilo veliko interesovanje za upis, kazala je Šejla Smakić koordinatorka za mlade u NVO,,Euromost“.

      Foto: Zgrada u kojoj se nalazi Pravni faklutet

Ovakvoj odluci je doprinijelo i Vijeće Pravnog fakluteta, a potvrdio Univerzitet, gdje su našli za to razlog, neinteresovanje profesora za dolazak u Bijelo Polje jer im se ne isplati.

Očigledno da se ide u pravcu gašenja još jednog fakluteta na sjeveru, gdje bi nakon toga ostao samo Ekonomski i Poljoprivredni fakluteti i sa time se izvršio još veći pritisak na mlade, da odlaze sa sjevera Crne Gore.

Za ovakvu odluku ništa nije značila ni peticija preko hiljadu studenata i njihovih roditelja sa sjevera Crne Gore, koja je dostavljena Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

        Smakić Šejla

Želimo pitati gospodu Krivokapića, Abazovića i Bečića, koji su nosioci sadašnje Vlade i vlasti u Crnoj Gori, da li im je interes da svi mi mladi napustimo sjever Crne Gore i da  on jednostavno kao region nestane sa mape. Ukoliko nije, pozivamo ih da izvrše pritisak na Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, da raspišu Javni poziv za prijem studenata na Pravni faklutetu u Bijelom Polju i da rade na otvaranju novih fakluteta, a nikako na zatvaranju.

Moraju biti svjesni da veliki broj porodica sa sjevera, nema finansijskih uslova da im djeca nastave školovanje na faklutetetima u Podgorici i da im je jedina nada Bijelo Polje. Ukoliko im se ne stvore ti uslovi, svi oni će napustiti našu državu tražeći bolje uslove za život u državama Evropske unije, navela je na kraju Smakićka.


NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor