Napadnute bjelopoljke!

Direktorice vrtića u Bijelom Polju i Mojkovcu – Ida Ćetković i Dubravka Drobnjak i nutricionistkinja bjelopoljskog vrtića Slavica Pantović napadnute su prekjuče ujutro na magistralnom putu  Kolašin – Podgorica, prenio je Portal ,,Vijesti“

Njima je na prevoju Crkvine, put prepriječio nepoznati muškarac, koji im je potom prijetio nožem.

Prema saznanjima “Vijesti” razbojnik im je put prepriječio  “fordom” sive boje, beogradskih registarskih oznaka (973-GK), nakon što ih je prethodno “ometao” tokom vožnje ka Podgorici. Ćetkovićeva je juče “Vijestima” rekla da su njih tri pod velikim stresom zbog svega što im se dogodilo i da primaju  terapiju.

“Čudno ponašanje vozača  primijetile smo na izlazu iz Mojkovca. Odjednom nas je pretekao na punoj liniji, a tokom putovanja to je uradio na sličan način još najmanje par puta, ugrožavajući bezbjednost putnika”, kazala je Ćetkovićeva objašnjavajući da su tog jutra službeno krenule ka Podgorici.

Tvrdi da je vozač “forda”, od izlaza iz Mojkovca, do mjesta na kom ih je maltretirao, nekoliko puta preticao na punoj liniji, ugrožavajući i njih i ostale učesnike u saobraćaju.  “Sve ovo je je bilo veoma stresno za nas i ne možemo da se povratimo od šoka. Srećom, kada nam je prišao da nas maltretira bile smo pribrane i ni na koji način se nismo suprotstavljale. Bilo je nevjerovatno na takvom mjestu biti sam i nemoćno posmatrati razjarenog mladića koji nije imao više od trideset  godina, kako pravi problem bez ikakvog povoda. I danas smo u nevjerovatnom grču”, ispričala je Ćetkovićeva juče.

Direktorica bjelopoljskog vrtića rekla je da o incidentu na Crkvinama želi javno da govori, kako se takve stvari ne bi dešavale i drugima.

“Vijestima” je iz kolašinske policije rečeno da im je Pantovićeva prijavila da je  na prevoju Crkvina, nakon više preticanja i ometanja tokom vožnje, njoj nepoznat muškarac  nasilno otvorio vrata od njenog vozila i prijetio joj. “Ispričala nam je da je  vozač ‘forda’  prvo grubo vrijeđao, držeći u ruci nož. Potom je razrezao prednju gumu njenog vozila, ušao u svoj automobil i nastavio put ka Podgorici”, rečeno je iz kolašinske policije.

Tvrde da su o tome obavijestili podgoričku policiju, ali da nemaju  informaciju jesu li njihove kolege  zaustavljale vozilo koje je Pantovićeva opisala.

“Telegramom smo obavijestili Graničnu policiju. ali i Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu. Ne pamtimo sličan događaj na ovdašnjim  drumovima”, kazao je nezvanično sagovornik iz kolašinske policije.
Direktorica mojkovačkog vrtića, Dubravka Drobnjak, juče nije željela za “Vijesti” da govori o incidentu na Crkvinama.

Bjelopoljka Slavica Pantović tvrdi da je vozač forda na dionici od Mojkovca do Crkvina  više puta doveo u veliku opasnost.

“Kada sam ja  imala pravo prvenstva prolaza vozio je sporo, skoro dodirujući moj automobil, ali mi nije dozvoljavao preticanje na mjestima gdje je dozvoljeno. Međutim, kada sam smanjivala brzinu kako bi nas pretekao nije to činio, sve do Crkvina gdje nas je pretekao na punoj liniji i gdje je u krivini na punoj liniji naglo zakočio I prepriječio nas svojim vozilom, blokirajući nam put”, tvrdi ona.

Ispričala je da je tada počeo da je psuje i nasilno otvorio vrata njenog automobila:

“Ljudi koji su bili u automobilu iza nas, produžili su prema Podgorici i moru. Vidjela sam kada je rasklopio nož, koji je prethodno izvadio iz korica i krenuo ka nama. Dok je prilazio vozilu refleksno sam ga odgurnula vratima i pomjerio se korak nazad, nakon čega se zaletio i iscijepao mi prednju gumu. Iskolačio je oči, psovao nas i govorio da ga “boli k***c što putujemo na sastanak u Ministarstvo prosvjete”. Rekao nam je da ide da uživa na moru”.

Pantović objašnjava da se napadač vratio u svoj automobil kada je iz istog izašla djevojka koja ga je molila da se smiri:

“Ovo je pokušaj ubistva. Najmanje 30 kilometara je ugrožavao bezbjednsot saobraćaja. Sve ovo je bilo kao horor film”.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor