Najgledanija televizija Ukrajine ICTV snima u Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) domaćin je ekipi najpopularnijeg ukrajinskog televizijskog kanala ICTV (International Commercial Television), koja od 28.juna do 3.jula boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

“Riječ je o ukrajinskoj televiziji koja emituje informativne programe o svakodnevnim životnim temama, filmski i zabavni program i koja bilježi veliku gledanost na teritoriji cijele Ukrajine. Televizija ima pokrivenost od 95,5 odsto stanovništva Ukrajine, odnosno oko 41 milion ljudi potencijalni su gledaoci ICTV”, poručuju u saopštenju.

Kako su naveli iz NTOCG , informativni program u okviru kojeg će se emitovati reportaža iz Crne Gore nosi naziv Činjenice i najgledaniji je u Kijevu, ali i ostalim gradovima Ukrajine, među publikom od 18 do 60 godina, kao i među uspješnim poslovnim ljudima u dobi od 25 do 55 godina – pokazuju istraživanja ove medijske kuće. (Izvor: Television Industry Committee (2020), ‘TOP channels’, 2018–20 rankings, http://tampanel.com.ua/en/ rubrics/canals/.)

“Ekipa televizijskog kanala ICTV na čelu sa novinarkom Katerinom Rudeško, juče je imala priliku da se upozna sa dijelom barske rivijere kroz obilazak NP Skadarsko jezero, dok je u popodnevnim časovima ekipa posjetila Cetinje i Njeguše gdje su se upoznali sa proizvodnjom tradicionalnog njeguškog pršuta. Narednih dana, programom posjete predviđen je obilazak nekih od najatraktivnijih turističkih lokacija u Budvi, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom”, dodaju u saopštenju.

Napominju da tokom njihovog boravka u Crnoj Gori snimaće intervjue sa predstavnicima Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija Cetinja, Bara, Tivta i Budve koji su podržali ovu studijsku posjetu.

“Takođe, biće upriličeni intervjui i sa predstavnicima HG Budvanska Rivijera, Instituta Dr Simo Milošević, Specijalnog rezervata prirode Solila, a u Kotoru u svom domu će ih ugostiti i arhitektica Vlasta Mandić, voditeljka ženske klape Bisernice Boke i autorka knjige Bokeška kužina”, poručuju u saopštenju.

U drugom dijelu posjete, dodaju, predstavnici televizijskog kanala ICTV upoznaće se sa ponudom centralnog i sjevernog regiona kroz obilazak Manastira Ostrog, NP Durmitor kao i mosta na Đurđevića Tari.

“Studijska posjeta televizijskog kanala ICTV (International Commercial Television) realizuje se u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ukrajini”, zaključuju iz Nacionalne turističke organizacije.

Izvor: Cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor