Najduži let na svijetu samo za „odabrane“

Rekordni let kompanije Singapore Erlajnza trajaće ravno 18 sati i 45 minuta, a premijeru će doživjeti 11. oktobra ove godine. Let će spajati Newark (Nju Džersi) i Singapur, a svojim trajanjem oboriće dosadašnji rekordni let, koji od 2017. povezuje Dohu i Okland…

 
Rekordni let kompanije Singapore Erlajnza trajaće ravno 18 sati i 45 minuta: Ilustracija (Pixabay)

U neku ruku, ovo je čak i logično, jer ako leteći provedete više od 18 sati u komadu, ne vidimo kakvog smisla ima „gnijezditi“ se po neudobnim sjedištima.

Ipak, neki avanturisti pokušali bi i to, samo da se mogu pohvaliti kako su letjeli najdužom rutom na svijetu, ali ipak, ako to požele, moraće papreno da plate kartu.

Rekordni let kompanije Singapore Erlajnza trajaće ravno 18 sati i 45 minuta. Prvi let je planiran za 11. oktobar. Let će spajati Newark (Nju Džersi) i Singapur, a svojim trajanjem oboriće dosadašnji rekordni let, koji od 2017. povezuje Dohu i Okland.

No, neki putnici neugodno su ostali iznenađeni najavom kompanije kako na ovom letu neće postojati klasična ekonomska klasa, već će putnici birati između 94 sjedišta premium ekonomske klase i 67 sjedišta biznis klase. Iz aviokompanije su objavili kako su se za ovaj potez odlučili shvativši da na ovako dugim letovima jednostavno treba prilično mnogo komfora.

Rekordno dugački let predstaviće i novi Erbasov model, koji troši značajno manje goriva na dugačkim letovima, ima značajno veće prozore, kvalitet dotoka vazduha, ali i osvjetljenje.

Udaljenost od Singapura do Newarka iznosi nevjerovatnih 16.700 kilometara, a očekuje se kako će karta u jednom smjeru koštati od 1.000 dolara na više.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor