Nadležni da otkriju autore grafita u Tivtu

Ispisivanje grafita s porukom „Mladiću moj problem je tvoj što si srpski heroj“ na zidu zgrade u centru Tivta vraća sjećanje na slike i događaje iz 90-ih, saopštio je tivatski odbor SDP-a.

 

„Nemile scene, nemili grafiti koji u mnogome vraćaju sjećanje na slike i događaje iz Tivta 90-ih. Tih godina u Tivtu dešavale su se razne ružne i nemile stvari al ni približne onima koje su se dešavale u našim republikama u okruženju“, navode iz SDP-a.

Podsjećaju da je sud nakon skoro 30 godina procesa, potrage i suđenja presudio Ratku Mladiću.

„Presuda je nekima donijela djelimično olakšanje, nekima osjećaj nepravde al jedno je sigurno odgovornost za zločine je javno dodijeljena. Ta odgovornost nije dodijeljena srpskom narodu, kako neki šovinisti, uključujući i tragikomičara na funkciji ministra policije Republike Srbije pokušavaju da prikažu. Ogovornost za te zločine pripisana je jednom čovjeku i ideologiji koju je taj čovjek i slični njemu propagirao“, istakli su iz SDP-a.

Nažalost, istakli su, ta ideologija je i dan danas živa i nažalost glasnija nego ikada u poslednjih 20 godina.

„OO SDP Tivat poziva aktuelnu vlast u Tivtu i OB Tivat da istraži ko je ispisao predmetni grafit. Takođe pozivamo konstituente aktuelne vlasti da javno osude počinioca i ideologiju iza ovog grafita i pozdrave presudu međunarodnog suda u slučaju Ratka Mladića kako ne bi ostavljali prostora za spekulacije o kursu i ideologiji koju je SDP podržao na vlasti u Tivtu“, navodi se u saopštenju SDP-a.

 

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor