Na otvaranju ZOI do -20 stepeni

Početak predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu prisutni vjerovatno dugo neće moći da zaborave, i to zbog vrlo niskih temperaturama kojima će biti izloženi.

 
Zamrznula rijeka pored Olimpijskog stadiona (foto: Guliver/Getty images)

Očekuje se da će u toku trajanja ceremonije otvaranja Olimpijskih igara temperatura iznositi -20 stepeni, a stadion na kojem će se ona održati nije natkriven zbog štednje i smanjenja troškova.

Olimpijski komitet Južne Koreje obezbijedio je zaštitne mreže koje štite od vjetra, kao i ćebiće, ali pitanje je koliko će to pomoći pri tako niskoj temperaturi.Sportistima preporučeno da se neprestano kreću tokom ceremonije (foto: Guliver/Getty images)

Ljekari italijanskog tima savjetovali su svojim sportistima i trenerima da zbog hladnoće neprestano budu u pokretu tokom jednoipočasovne ceremonije. Osobama sa srčanim smetnjama i dijabetesom savjetuje se da ostanu u toplom i da ne idu na Olimpijski stadion.

Nekadašnji japanski ski skakač Norijaki Kasai priprema se na borbu protiv minusa.

„Najgori dio Olimpijskih igara biće ceremonija otvaranja. Moraću da zalijepim toplotne flastere po svom cijelom tijelu“, istakao je Kasai.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor