Na ispraćaj Stivena Hokinga pozvani putnici kroz vrijeme

Porodica preminulog Stivena Hokinga na komemoraciju je pozvala i putnike kroz vrijeme, kao prisjećanje na jedan od fenomena kojim se za života bavio slavni britanski fizičar.

Najpoznatiji suvremeni naučnik umro je u martu u 76. godini nakon što je cijelu karijeru posvetio proučavanju nastanka svemira, tajni crnih rupa i prirodi samog vremena.

Zainteresirani su pozvani da na internetu nabave ulaznice za komemoraciju u Vestminsterskoj opatiji 15. juna gdje će se urna s Hokingovim pepelom položiti uz grobove Isaka Njutna i Čarlsa Darvina.

Zainteresovani moraju popuniti obrazac s ličnim podacima, uključujući datum rođenja koji može ići do 2038. Opcija s datumom rođenja u budućnosti privukla je pažnju londonskog blogera Ianvisitsa koji je na svojoj stranici napisao: „Profesor Hoking već je jednom priredio zabavu za putnike kroz vrijeme kako bi vidio hoće li se ko pojaviti.“

„Niko nije, ali fenomenalno je da internetska stranica komemoracije omogućuje ljudima iz budućnosti da budu na ispraćaju. Potražite putnike kroz vrijeme u Vestminsterskoj opatiji.“

Sarah Bridle, profesorica astrofizike na univerzitetu u Mančesteru, rekla je BBC-ju da je Hokinga, koji je najveći dio života proveo prikovan za invalidska kolica, jako zanimala mogućnost putovanja kroz vrijeme, čak i nakon žurke iz 2009.

„Bio je znatiželjan i imao je sjajan smisao za humor“, izjavila je Bridle. „Rekao je da je na zabavi kombinovao svoje dvije omiljene stvari, eksperimente i šampanjac“, dodala je.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor