Na graničnom prelazu Dobrakovo: Zaplijenili skank i kokain, dvoje uhapšeno

Policajci i carinici su na graničnom prelazu Dobrakovo zaplijenili oko 1,1 kilogram skanka i 3 grama kokaina. Tom prilikom uhapšeni su D.M. (23) državljanin Crne Gore i Ž.G. (24) državljanin Republike Srbije.

„Naime, policijski službenici Stanice granične policije Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su sinoć, 16.10.2017. godine oko 21,45 časova, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke ‘Škoda’, beogradskih registarskih oznaka, na izlazu iz naše zemlje, pronašli dva PVC pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank i jedno PVC pakovanje u kojem se pored biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, nalazila i supstanca za koju se sumnja da je opojna droga kokain“, navodi se u saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Droga je, kako se navodi, bila sakivena „u zadnjem braniku i u unutrašnjosti vozila, u šupljini ispod prekidača za paljenje svjetala“.

„O događaju su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli lica, vozilo, skank i kokain. Preliminarnom analizom pronađenih supstanci utvrđeno je da se radi o opojnim drogama, marihuana tipa skank bruto mase 1.115,2 grama i kokain u količini od 2,8 grama“, navodi se u saopštenju.

D.M. i Ž.G. su, kako se dodaje, uhapšeni i uz krivičnu prijavu, će biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Skank i kokain će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja“, zaključuje se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor