Na gradskom trgu u Pljevljima fontana od 100 hiljada eura svako malo u kvaru

Iz opštinske kase zavanično je za izgradnju fontane na centralnom gradskom Trgu 13. jul potrošeno 100 hiljada eura, ali ona sve češće ima probleme u radu.

 

 

Proteklih dana voda iz fontane kvasi i dobar dio pločnika na trgu.Građani negoduju jer su onemogućeni da priđu fontani, ali kvar na tri slavine vrlo dobro koriste ptice kojima voda na pločniku služi da se na vrelim danima rashlade. Inače, problemi u radu fontane nijesu novina. Oni su česta pojava. Praktično, u poslednje dvije godine fontana više nije radila nego što je bila u funkciji. Fontana tokom godine ne radi duži vremenski period usled klimatskih uslova, odnosno usled činjenice da su zime veoma duge i da je neophodno fontanu čuvati i sačuvati od niskih temperatura. Šta je sada problem pitali smo nadlžene koji čvrtso obećavaju da će on biti brzo riješen.

U svakom slučaju sadašnji problem u radu fontane biće brzo riješen. Lično, zbog bolovanja, nijesam bio upoznat sa problemom. Obećavam da ću već u toku dana preduzeti odgovarajuće mjere kako bi problem bio kvalitetno riješen – kazao je direktor Službe za izgradnju i razvoj Nenad Rubežić.

On pojašnjava da je tehnički prijem obavljen još prije dvije godine ali da još uvijek fontana nikome nije predata na održavanje.

Plan je da fontanu održava gradsko preduzeće Vodovod. Ja se nadam da će ona vrlo brzo njima i biti predati na održavanje, pa ovakvih i sličnih problema više nećemo imati – kazao je Rubežić i pojasnio da održavanje fontane zbog postojeće elektronike nije jednostavno. Prema njegovim riječima, održavanje fontane treba da se radi uz pomoć stručnog kadra, koji ne postoji ni u preduzeću Vodovod.

– Mi smo proljetos dobili pismeni nalog od Službe za izgradnju i razvoj grada da fontanu pustimo u rad i to smo i uradili. Naše preduzeće još uvijek nije dobilo zaduženje da se stara o fontani, tako da nismo ni upoznati sa problemom rasipanja vode – kaže vršilac dužnosti izvršnog direktora Vodovoda Veselin Sekulić.

Inače, gradnja gradske fontane počela je 2015. godine i u rad je puštena prije dvije godine. Fontana je urađena po izgledu diatrete, odnosno staklene čaše iz rimskog perioda.

Problemi pratili i izgradnju

Gradnja fontane na Trgu 13. jul počela je 2015. godine. Izgradnju su pratili brojni problemi, posebno kada je u pitanju napuštanje izvođača radova. Prvobitna firma, koja je uzela posao, zbog neslaganja sa tadašnjim opštinskim rukovodstvom napustila je radilište. Iz lokalne uprave su potom raspisali novi javni poziv, ali se na taj niko od graditelja nije javljao. Bilo je slučajeva da se izvođač radova javi, a da se potom ne pojavi na radilištu. Nakon nekoliko godina na javni poziv se javila pljevaljska firma „Ving“, koja je posao dovela do kraja. Ipak, svaki od izvođača koji je ulazio u posao odnosio je dio novčanih sredstava, a posao nijesu završavali. Na kraju kada je posao završen izgradnja ove fontane je koštala oko 100 hiljada eura, što je znatno više nego što je bilo obećanje na početku radova.

 

Izvor: PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor