Na dva granična prelaza na sjeveru, zaplijenjeno preko 10 kilograma droge

Policijski i carinski službenici u toku jedne večeri na dva granična prelaza na sjeveru Crne Gore u četiri navrata zaplijenili su preko deset kilograma skanka i marihuane.

„Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su u noći između 01. i 02. februara ove godine u tri navrata na Graničnom prelazu Dobrakovo i u jednom slučaju na Željezničkom graničnom prelazu Bijelo Polje, prilikom izlaska iz Crne Gore, u tri autobusa i jednom vozu pronašli i oduzeli preko deset kilograma skanka i marihuane. U tri slučaja su osumnjičena tri lica lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je u četvrtom slučaju protiv dva lica podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Naime, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su, 01.02.2018. godine oko 21,45 časova, na Graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom izlaska iz Crne Gore, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Beograd pronašli i oduzeli kesu sa 136,7 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Navedene večeri, na istom graničnom prelazu, oko 03,40 časova, takođe prilikom izlaska iz Crne Gore, policijski i carinski službenici su u četvrtom slučaju, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Beograd, ispod jednog od sjedišta pronašli pakovanje sa 26,5 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Sprovedena je kriminalistička obrada na osnovu koje se sumnja da pronađena droga pripada V.B. (21) i M.S. (19) iz Podgorice, koji su bili putnici u ovom autobusu. I ova lica su predata policijskim službenicima pomenutog Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja“, objašnjeno je u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor