Na dobrom putu ka uspješnoj turističkoj sezoni

Pozitivna epidemiološka situacija u zemlji, nastavak procesa imunizacije stanovništva i prepoznavanje Crne Gore kao sigurne destinacije za odmor, predstavljaju ključ za uspješnu realizaciju predstojeće turističke sezone i dalji oporavak crnogorske privrede od posljedica COVID-19 krize, zaključeno je na sastanku predsjednika Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predraga Mitrovića i ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović.

Stvaranje uslova za obavljanje turističke djelatnosti u epidemiološki bezbjednim uslovima, bila je tema sastanka koji su predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, održali sa članovima UPCG iz sektora turizma – predstavnicima hotelske industrije.

Sastanku u UPCG prisustvovali su i član Upravnog odbora UPCG Goran Đurović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Borko Bajić i savjetnik u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Branko Krvavac.

Predsjednik UPCG je uputio izraze zahvalnosti ministarki zdravlja, naglasivši značaj rada i organizacije sistema javnog zdravstva i zdravstvenih radnika po pitanju očuvanja zdravlja građana, kao i uvođenja Kovid-19 vakcine u nacionalni program imunizacije stanovništva kojem će i UPCG, kroz aktivnosti promocije, takođe dati svoj puni doprinos.

Borovinić Bojović je upoznala predsjednika UPCG i predstavnike privrede sa realizovanim i tekućim aktivnostima Ministarstva i nadležnih institucija i organa, te posebno akcentovala pripremu Protokola kao dokumenta koji će uskoro biti objavljen, a čiji će sadržaj i date instrukcije biti od posebnog značaja u radu hotelijera i ostalih članova biznis zajednice koji posluju u turističkoj djelatnosti.

Na sastanku je ocijenjeno da pozitivna epidemiološka situacija u zemlji, nastavak procesa imunizacije stanovništva i prepoznavanje Crne Gore kao sigurne destinacije za odmor, predstavljaju ključ za uspješnu realizaciju predstojeće turističke sezone i dalji oporavak crnogorske privrede od posljedica COVID-19 krize.

„Stoga UPCG i resorna ministarstva moraju djelovati udruženim snagama kako bi, u zajedničkom interesu, pomogli da se zdravstvena i ekonomska kriza rješavaju istovremeno, optimalnim rješenjima koja mogu obezbijediti očuvanje oba prioriteta“, navode u saopštenju.

U veoma otvorenoj diskusiji, učesnici sastanka razmijenili su informacije koje se tiču predstojeće turističke sezone, a odnose se na sigurnosne protokole u turizmu i ugostiteljstvu, podršku i promociju procesa vakcinacije, organizaciju ulaska i izlaska iz zemlje, obezbjeđenje smještajnih kapaciteta za potrebe karantina i bolničkih liječenja, realizaciju transfera, organizovanje transporta i izleta unutar i izvan Crne Gore, jahting turizam i sl.

Naglašeno je da važnu ulogu u aktivnostima ove vrste imaju poslenici iz sektora turizma i povezanih djelatnosti, čiji su predstavnici na današnjem sastanku potvrdili opredjeljenje da aktivnim učešćem i pruženim doprinosom ispune očekivanja turista, ali i privrede, zaposlenih i države.

„Uz dogovor o nastavku susreta ove vrste, učesnici sastanka su istakli da organizovanim nastupom i tijesnom saradnjom turističke industrije i nadležnih institucija može biti ispunjen zajednički cilj – prepoznavanje Crne Gore kao sigurne destinacije za boravak turista iz zemalja regiona, Evrope i svijeta“, navode iz UPCG.

Ispred turističke privrede, sastanku u UPCG prisustvovali su: Predrag Leković (Regent Porto Montengro), Milena Raičković (Budvanska Rivijera), Elvin Kalmperović (Hotel Kalmperović), Vladimir Ajković (Hotelijer), Mile Stijepović (Hotel Javor), Nenad Drašković (Hotel Philia), Igor Vujošević (Hotel Astorija), Zoran Mićović (Hotel SOA), Hasan Karamanaga (Hotel Plaza & SPA).

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor