MVP: Postupanje policije prema Sekulić je nekorektno

Ministarstvo vanjskih poslova, na čijem je čelu Đorđe Radulović saopštilo je da će zatražiti od zvaničnih organa Srbije objašnjenje o jučerašnjem postupanju granične policije prema poslanici DPS- a i bivšoj ministarki Dragici Sekulić.

Kako su saopštili, o tome će informisati javnost.

U saopštenju navode da je svima jasno da privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske Skupštine nisu mjera dobrosusjedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se dijelu političkog spektra nalazili.

Privođenje poslanice Sekulić, čije je objašnjenje za posjedovanje tableta bromazepama jasno predočeno nadležnim organima, samo je jedno u nizu neprijatnosti koje su doživjeli crnogorski parlamentarci i parlamentarke, među kojima su: Vuksanović Stanković, Zoronjić, Jelušić, Ibrahimović, Šehović i Martinović. To više ne može biti smatrano pukom slučajnošću ili spletom okolnosti- navodi se u saopštenju MVP.

Sve to, kako ističu, navodi na pomisao da se ovakav manir više ne može okarakterisati kao izdvojen ili slučajan događaj.

– Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog ovog, kao i ranijih sličnih slučajeva poziva vlasti Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da prestanu sa ovakvim činjenjem prema crnogorskim poslanicima. Dodatno, posebno zabrinjava činjenica da su pomenuti poslanici nosioci diplomatskih pasoša, što dodatno začuđuje i iznenađuje, posebno u situaciji kada zvanični organi naše zemlje u kontinuitetu ponavljaju poruku da – Crna Gora smatra Srbiju prijateljskom zemljom, sa njom želi samo dobrosusjedske odnose i iskreno priželjkuje evropsku budućnost kako za svoje, tako i za građane ove bliske države- piše u saopštenju.

Podsjetimo, srpski mediji su juče pisali da je Sekulić privedena sinoć na graničnom prelazu Špiljani jer je policija u njenom prtljagu pronašla psihoaktivne supstance.

Sekulić je u izjavi za portal Dan kazala da je bila spremna da će biti pretresanje i da je u tu zemlju pošla zbog smrti bliske osobe iz porodice.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor